Mens, wat zie je er goed uit: 7 make-up tips

-

Als we bij SAAR willen weten welke foundation, lippenstift en blusher we moeten gebruiken, rennen we meteen naar Wies. Die vrouw kent echt elke make-up truc. 

Make-up tips voor 50+ vrouwen

1. De beste foundation voor de oudere huid is vloeibaar

Eigenlijk geldt dat hoe ouder je wordt hoe minder foundation je moet gebruiken.  Zeker als je een droge huid hebt. Foundation gaat dan al gauw in de rimpels zitten. Wat helpt is om eerst een goede vocht inbrengende crème te gebruiken. Hoe vloeibaarder de foundation hoe beter.

2. Rimpels camoufleer je met een primer

Zelf gebruik ik altijd een primer onder mijn foundation omdat dat de rimpels en oneffenheden zo lekker opvult. Denk aan het vullen van scheuren en gaten in de muur. Een dun laagje verf (foundation) erover heen en je ziet er niks meer van.

LEES OOK Je smeert die dure crème toch niet op een vies gezicht

3. Gezichtspoeder is niet zo’n goed idee

Poeder is heel fijn als je een glimmende huid hebt, maar de meeste vijftigplussers hebben daar geen last meer van en dan geeft poeder een dof en droog effect. Om jonger te lijken is juist een frisse glans nodig.

4. Hangende oogleden en eyeliner? Mmm, doe maar een potloodje

Gebruik een oogpotlood en niet een vloeibare eyeliner. Die laatste is ideaal voor een strakke lijn maar als je rimpeltjes hebt op je oogleden, wordt die lijn niet zo strak meer. Een lijntje onder je ogen is leuk voor twintigers, maar ons maakt het al snel ouder.

5. Concealer is een wondertje

Een beetje concealer onder je ogen kan wonderen verrichten. Als ik uitga kan ik echt niet meer zonder. Met een klein beetje foundation erover vallen rimpeltjes en donkere kringen niet meer op.

6. Een goede blush brengt leven in de brouwerij

Een klein beetje rouge kan weer leven in de brouwerij brengen. Lach en breng een crèmeblush aan op het ronde deel van je wangen en wrijf het uit naar de slapen. Gebruik niet te felle kleuren. Perzikachtige of lichte koraalkleuren doen het altijd goed.

7. Dunne lippen laat je voller lijken met knalrode lippenstift

Donkere kleuren laten de lippen kleiner lijken en dat moeten we natuurlijk niet hebben. Er is nog een regel die geldt als je ouder wordt: gebruik geen felle rode kleuren die naar oranje of bruin neigen, want dan lijken je tanden minder wit. Er zijn ook visagisten die zeggen dat je beter zachtere kleuren kan gebruiken, maar daar trek ik me niks van aan. Lang leve de knalrode lipstick.

LEES OOK Tips van de stylist van prinses Diana

Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN