Mediteren met open ogen is verrassend… effectief

-

Gwyneth Paltrow (51) heeft eindelijk iets waar je wél iets aan hebt.

Goop, de lifestylebrand van Gwyneth Paltrow, ken je van zinloze hebbedingen voor mensen met teveel geld en wellness adviezen waarvan artsen met hun hoofd van op tafel gaan bonken. Klisma’s met koffie, je vagina stomen met kruiden, vaginageurkaarsen, dubieuze detox-methodes terwijl je lijf dat prima zelf kan – veel van wat Gwynnie aanprijst, kun je het beste met een korreltje zou nemen.

Mindfulness

Haar nieuwste Goop-project is echter… handig? Moments of Space is een meditatieapp die ze ontwikkelde met Julian Murphy, een voormalig Apple-medewerker die heeft geholpen met de lancering van de iPhone en de App Store. Zijn doel was ‘een einde te maken aan het misverstand dan meditatie veel tijd, stilzitten met gesloten ogen en stilte vergt.’

Open je ogen

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Gwyneth Paltrow (@gwynethpaltrow)

Met dat als uitgangspunt ontwikkelde hij een meditatiemethode waarbij je je blik vriendelijk en ontspannen houdt, zonder je op een specifiek object te fixeren. “Met open ogen mediteren brengt me dichter bij mijn hoogste zelf”,  zegt Gwyneth. “Het voorkomt dat te sterk reageer op situaties en het helpt om mijn ego uit lastige zaken te houden, als er het risico van een conflict is.”

Moments of Space

Bijkomend voordeel is dat het je kalmeert, maar ook energie geeft, terwijl je van klassieke meditatie met gesloten ogen slaperig kunt worden. Gwyneth leidt je door de meditatie die je overal kunt doen. De app kost € 17,50 per maand (het blijft natuurlijk wél een Goop-product), maar als je het een paar keer hebt gedaan, kun je vermoedelijk ook wel zelf aan de slag met de methode.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN