Maria Goos: ‘Toen ik kanker had, zat ik met mijn kale kop gedisciplineerd te schrijven’

-

Ze fietst met pannetjes nasi naar vriendinnen, slempt met onbekende vrouwen, flirt met mannen op de snelweg. Scenarioschrijver Maria Goos (63) staat na haar scheiding weer stevig op de rails. “Ik moest wel. Het alternatief is een kutleven.”

Maria Goos woont op de Haarlemmerdijk, de kern van een hecht buurtje in de Amsterdamse binnenstad, naast een kookboekenwinkel en boven een Turks reisbureau. Een paar deuren verderop zitten een dierenwinkel en een arthouse-bioscoop. Amsterdam zoals de stad is bedoeld. Als Maria de deur opendoet, kijkt ze meteen naar het witte papieren zakje in mijn hand. “Heb jij iets lekkers meegenomen?” Ja, dat heb ik, de lekkerste appeltaart die er is. Ze neemt het zakje over. “Dat komt goed uit want ik heb nog niets gegeten.”

Lees het hele interview met Maria Goos in Saar magazine. Wil jij het winternummer het eerste op de mat 19 november? Klik dan hier

 

Fotografie Stef Nagel | Styling Brigitte Kramer | Visagie Bart Brom | interview Els Quaegebeur

Lot Klaver
Lot Klaver
Lot Klaver is 54 en woont in een dorp in Gelderland. Geen kinderen, wel een hond, veel vriendinnen en een paar schandalige eigenschappen (computerspelletjes, heel hard lachen, liever lui dan moe) waar ze zich totaal niet voor schaamt.

RECENTE ARTIKELEN