Marco en Leontine? Wij zijn trots op jullie!

-

*BREAKING NEWS*

Na 23 jaar huwelijk zijn Marco en Leontine uit elkaar. Het ‘droomhuwelijk van weleer is niet meer’.

Ik: Pakt een fles champagne. Ontkurk deze en proost op hen. Goed gedaan Marco & Leontine. Jullie zijn twee onwijs mooie leuke getalenteerde mensen die samen drie kinderen kregen, hen op hebben gevoed tot stevige jong-volwassenen en besluiten na drie-en-twintig jaar, in goed overleg, om uit elkaar te gaan. Well done. Hoe succesvol kan een huwelijk zijn jongens?

Laten we even naar de cijfers kijken. 1 op de drie huwelijken loopt stuk vóórdat de kinderen de puberteit hebben bereikt. Sterker nog. Tegenwoordig gaan mensen, al dan niet getrouwd, met kinderen onder de vijf jaar sneller uit elkaar dan ooit. Wat is dan een succesvol huwelijk? Als je tot elkaar blijft tot ‘de dood jullie scheidt?’ Hou Op Met Me. Onzin. Het is 2020.

Waarom spreken wij nog steeds van een mislukt huwelijk als mensen na meer dan twintig jaar in overleg uit elkaar gaan? Waarom is dat ‘droomhuwelijk’ ineens een soort van mislukt huwelijk? Twee volwassen mensen werden verliefd. Kregen samen drie prachtige kinderen. Voedden hen op en na drieëntwintig jaar besluiten ze, in goed overleg, om uit elkaar te gaan? Wat is daar dan mislukt aan?

Natuurlijk is het prachtig dat mensen na veertig jaar huwelijk nog steeds blind voor elkaar door het vuur gaan. Maar kom op. Hoe reëel is dat in tijden van Tinder, Second Love, of andere vormen van Social Media? Hoeveel mensen die al langer dan tien jaar bij elkaar zijn raken nog helemaal ondersteboven van die ander? Niemand toch?

Ja Marco is vreemdgegaan. TIEN jaar geleden. Nou èn? Dat was geen reden voor hun scheiding. Het heeft hen, in de tijd van Marco’s faillissement in die tijd ‘zelfs sterker gemaakt’ zeiden ze beiden in de media. Ik kan mij daar alles bij voorstellen. Ik kan mij voorstellen dat zij toen met zijn tweeën in zulk zwaar weer terecht kwamen dat ze elkaar helemaal uit het oog verloren. Ik kan mij voorstellen dat, toen Leontine vernam dat haar man een beetje verliefd was geworden op Iris Hond, ze daar ook begrip voor had. Dat zij ook geen oog meer had gehad voor hem. Zichzelf kwijt was geraakt. Elkaar uit het oog waren geraakt. En jongens? Dat is pijnlijk maar toch ook gewoon oké? Wie zonder zonde is…

Dat ze nu uit elkaar gaan vind ik niet meer dan normaal. Na drieëntwintig jaar samen te zijn geweest nemen ze nu gewoon afscheid van het huwelijk. Van hún huwelijk. Gaan ze elk hun eigen weg op. Het droomhuwelijk van weleer wordt gewoon een droomscheiding. Ze blijven voor altijd aan elkaar met liefde aan verbonden door hun kinderen. Niks mislukt huwelijk. Dit was en blijft een succesvol huwelijk. Een droomhuwelijk. Want zelfs na je scheiding kan je je ex nog steeds alles gunnen mensen!

Ik kan niet wachten tot ik die twee samen met hun eerste kleinkind op de foto zie. Want ik weet een ding zeker? Hun liefde voor elkaar en voor hun kinderen? Daar komt nooit iemand tussen. Toch Marco & Leontine? Zeg ja!

Beeld: Instagram 

Miriam Mars
Miriam Mars
Miriam (54) woont samen met JP en Kater Koos ergens in Brabant. Naast haar werkzaamheden als ZZP'er, werkt ze ook parttime voor een golfschool. Sinds 2021 is ze, naast moeder van twee volwassen kinderen, oma van Jan. Als de in Dubai woonachtige Jantje met zijn ouders in Nederland is laat ze alles uit haar handen vallen voor hem en is ze onbereikbaar voor iedereen. Meer weten? Op Instagram miriammars1968 laat ze alles zien. Nou ja. Bijna alles.

RECENTE ARTIKELEN