Manous: “Ik heb zin in de volgende 50 jaar van mijn leven”

-

Saar interviewde drie 50-plus vrouwen over ouder worden en hun favoriete leesbril. Want dat die twee onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn, staat vast. Vroeg of laat krijgt elke 50-plusser ermee te maken. En een beetje een fijn en leuk exemplaar is dan wel zo prettig. Eentje van Frank & Lucie, die hebben hippe, betaalbare leesbrillen die tijdloos zijn, luxe en mooi en overal mee te combineren. In portret twee vertelt visagiste en model Manous over ouder worden, haar veranderde uiterlijk en een statement maken met een leesbril.

“Over mijn uiterlijk mag ik niet klagen. Ik ben best wel oké met hoe mijn gezicht eruit ziet, m’n haar zit goed – ik ben geloof ik een van de weinige mensen die niet ontevreden is over haar haar. Ik heb een fotogeniek gezicht, een klassiek model; klein hoofd, neus niet te groot. Sinds kort ben ik aan de beugel. Ja mijn tanden stonden scheef en het tandvlees deed pijn.
Ik smeer sinds m’n 18e iedere ochtend en avond een goede vettige creme op m’n gezicht. Ik heb best wel een gevoelige en droge huid (daardoor vroeger dus ook nooit puistjes) dus ik smeer een lekkere dikke laag. Heerlijk.
Ook gebruik ik twee keer per week een gelletje wat mijn rimpels minder diep maakt. Die rimpels heb ik van m’n moeder geërfd, die zitten echt in mijn genen. Verder eet ik zoveel mogelijk biologisch, eet ik niet zoveel vlees, drink ik alcohol met mate en ben ik gestopt met roken toen ik zwanger werd. Ik doe alles eigenlijk met mate. Ik ben geen overdreven gezondheidsfreak hoor.

“Ga je eindelijk lekker in je vel zitten, gaat het hangen. Haha ja dat is een uitspraak die voor mij ook op gaat! Ik heb wel het geluk dat ik mijn taille nog heb. Ik weeg ook nog steeds hetzelfde als 25 jaar geleden. Toch ben ik begonnen met pilates, suppen en zwem in de zomermaanden ’s ochtends in het Ij. Ik merk dat het belangrijk is om in beweging te blijven. Als ik dat niet doe, krijg ik klachten. Rusteloze benen of een pijnlijke rug. Nu ik de 50 ben gepasseerd luister ik beter naar mijn lijf. En ik laat mij nu graag helpen. Vroeger sloeg ik een aanbod om te helpen met sjouwen gelijk af, dat doe ik nu niet meer. Laat mij maar geholpen worden.

“Schoonheid is voor mij niet onbelangrijk, maar ik ga ook rustig zonder make-up de deur uit hoor. Ik ben me er wel heel goed van bewust wat schoonheid kan doen, juist door mijn vak als visagist en kapper. Maar echte schoonheid gaat niet alleen om dat buitenkantje. Lekker in je vel zitten, dát is schoonheid. Je kunt het natuurlijk wel een beetje sturen door je mooi op te maken en iets leuks aan te trekken, dan voel je je vanzelf prettiger.

Een mooie leesbril vind ik wel een aanrader ja. Zie het als een soort accessoire bij je outfit. Het geeft je smaak weer. Je zoekt toch ook mooie oorbellen uit? Bovendien is een bril tegenwoordig heel hip. Ik kan niet meer zonder; als ik de krant lees, achter mijn laptop zit of iemand voor mijn werk als visagist heel secuur moet opmaken. Mijn leesbril gaat overal mee naartoe. Ik heb nooit heel veel moeite gehad met het feit dat ik aan de leesbril moest. Ik heb m’n hele leven al een bril en lenzen en als je de 50 nadert, zie je steeds meer leeftijdsgenoten met een leesbril. Het hoort er toch een beetje bij. Nee hoor, ik vind het niet erg. Sta er zelfs mee op de cover van tijdschrift Saar! Dat is pas een statement. Momenteel heb ik er eentje van Frank en Lucie. Die hebben hele mooie, en ze zitten nog ontzettend lekker op je hoofd ook.
Ouder worden vind ik niet erg. Ik voel me ontzettend rijk; ik heb twee gezonde kinderen, mijn ouders leven nog, ik droom van allerlei dingen die ik nog wil doen. Nu ik 50 ben heb ik niet zoiets van ‘oh jee, ik ben al 50’, nee ik denk eerder ‘laat maar komen die tweede helft!’

 

[carousel_slide id=’30364′]
  Dit artikel is geschreven in samenwerking met de modieuze leesbrillen van Frank and Lucie. Het merk heeft een collectie kwaliteitsleesbrillen die echt geen fortuin kosten. Verkrijgbaar met verschillende monturen en in allerlei kleuren. Kijk vooral even in welke hippe conceptstores en winkels de leesbrillen allemaal te koop zijn of shop jouw favoriete leesbril online.

 Lees hier meer over ons advertentiebeleid.

RECENTE ARTIKELEN