7 manieren om een man te vinden (zonder internet!)

-

Marieke kruipt nog liever over hete kolen naar de hel en terug dan dat ze gaat tinderen of internetdaten. Daarom: zeven alternatieve manieren om een nieuwe liefde te vinden.

 1. KLETS BIJ MET EEN OUDE VLAM
  Duik in je agenda of adresboekje van je school- en studietijd. Je zult de eerste niet zijn die na jaren contact krijgt met een oude vlam die – hoe grappig – óók single is. je kunt googelen op namen, kijken op Facebook, Schoolbank.nl , LinkedIn, en vragen: ‘hoe is het nu met je?’ En als degene single is, vragen eens bij te praten bij een kop koffie of glas wijn. Het is een enorm voordeel dat je elkaar van vroeger kent. Je kunt heerlijk herinneringen ophalen en al pratend krijg je een idee of er enige liefdespotentie in zit. Zo niet: niks aan de hand, gewoon lekker bijgepraat.
 2. DOE LEUKE DINGEN MET LEUKE MENSEN
  Kijk eens rond op de site van ‘Nieuwe mensen leren kennen’. Dat is níet voor daten, maar om met anderen leuke dingen te ondernemen. Je kunt kijken welke activiteiten bij jou in de buurt gepland staan. Het kan gaan om culturele, sportieve, culinaire en andere bijeenkomsten, met een groep een museum bezoeken, een dansworkshop volgen of een wandeling maken. Lid worden van NMLK kost € 5 per maand. Als je naar een concert gaat met acht andere NMLK-ers ontmoet je in elk geval mensen die van dezelfde muziek houden.
 3. GA ROND ETENSTIJD NAAR DE SUPERMARKT
  Hang rond etenstijd bij de kant-en-klaar maaltijden. En als een leuke man zo’n maaltijd uit het schap pakt, vraag je hem welke lekker zijn. Wie weet wat ervan komt. Check voor de zekerheid of hij geen ring draagt. Relaties met een getrouwde man, daar worden we alleen maar ongelukkig van.
 4. DOE EENS GEK EN BEGIN IETS MET EEN VROUW
  Heb je als tiener of twintiger weleens pret in bed gehad met een vriendin? Als je verliefd zou kunnen worden op een vrouw, is de kans op een leuke relatie meteen tien keer groter. Stel je voor, iemand die net zo lief en zorgzaam en krankjorum is als jij!
 5. CHECK DE KRANT
  Gebeurt nog steeds: mensen die mini-advertenties plaatsen met ‘man zoekt vrouw’ of andersom. Je kunt dan een brief onder nummer sturen. Of zelf zo’n advertentie plaatsen.
 6. KIJK TELEVISIE
  Zie je iemand op tv die duidelijk single is, en die je aardig lijkt: google de naam of vraag zijn mailadres aan de redactie en stuur een leuke brief.
 7. VRAAG EEN MAN ALS VERJAARDAGSCADEAU
  Vraag je vrienden of zij iemand kennen die bij jou zou kunnen passen en of ze je daarmee in contact kunnen brengen. Of vraag een man als verjaardagscadeau: iedereen die op je feestje komt, moet in het jaar daarna een date voor je regelen.
 8. KOM VAN DE BANK AF
  Blijf niet op de bank hangen, maar haal diep adem en ga erop uit. Bezoek festivals of feestjes, ga op reis en naar restaurants met aanschuiftafels. Eenmaal aangekomen hoef je maar één ding te doen en dat is GENIETEN.

LEES OOK 32 dingen die je moet zeggen als je man wil versieren 

Marieke Henselmans
Marieke Henselmans
Marieke Henselmans (58) is journalist, weet alles van geld en aanverwante artikelen, houdt van muziek, dansen en koken, heeft drie volwassen zoons en denkt na over wat ze worden wil.

RECENTE ARTIKELEN