Lucienne (63) is de pensionado van de poesta

-

Als je relatie stukloopt en je woonde samen in zijn huis, heb je een gigantisch probleem. Want waar ga je wonen? Lucienne van Ek (63) kocht voor nog geen 15.000 euro een boerderijtje in Hongarije.

‘Na een week lang koortsachtig Hongaarse huisjes scrollen op internet, stap ik op een  grauwe dag in januari in de auto en rijd in tweeënhalve dag naar Hongarije. Ik ga natuurlijk niet ongezien een huis in het buitenland via internet kopen.

Sommige mensen doen dit wel en treffen bij aankomst een bouwwerk dat verdacht veel op een ruïne lijkt. Dat betekent veel verbouwingskosten en dat wil ik niet. Ik geef mezelf een week de tijd om in Hongarije huizen te bezichtigen.

Zonder me op een specifieke provincie te richten, scroll ik door de plaatselijke Facebook Marketplace-advertenties met als zoekterm ‘eladó ház’ (huis te koop). Mijn oog valt op een schattig boerderijtje van 55 vierkante meter met schuren en 2700 vierkante meter grond, in het diepe zuiden. Vraagprijs: 14.569 euro. Ik kan dezelfde dag al komen kijken onder begeleiding van de eigenaar, een Hongaarse slager die gelukkig Engels spreekt.

Het is een snoeperig huisje, gelegen aan een zandpad met weinig buren. Rondom ruimte en bosjes voor de houtkachel. De gemengd-lemen muren zijn droog, het dak is goed. Er is een grote overdekte veranda met twee reusachtige walnootbomen ervoor en ik zie Louvre-luikjes bij alle ramen. Ook is er een schurencomplex waar ik een vorstvrije verdiepte kweekkas van kan maken. Verder kersenbomen, een perzikboom en volop acacia’s voor de kachel achter op het terrein. Ik zie styling wise eindeloze mogelijkheden, dus met bonkend hart besluit ik ervoor te gaan.”

Verder lezen?

cover ellen collage
(c) Saar Magazine

Hoe het verder gaat met Lucienne’s Hongaarse avontuur lees je in de nieuwe Saar die nu overal te koop is. Nooit mee iets missen? Neem een abonnement!

gifgif
Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN