Linda wil nog wel een kudde paarden #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Linda Osnabrug (51) woont samen met haar man, zoon van 14 en dochter van 12 in Amsterdam. Ze werkt freelance als organisatieadviseur.

Wat ga je doen vandaag?
“Vrijdag is mijn vaste vrijde dag en die gebruik ik om bij te lezen en met leuke mensen af te spreken. Net werd ik gebeld door een opdrachtgever, of ik ergens mee kon helpen. Vroeger zou ik gelijk in de auto springen om naar kantoor te rijden. Dat doe ik niet meer. In plaats daarvan ga ik straks paardrijden.”

Hoeveel uur werk je?
“Dat wisselt: soms  tien uur, soms vijf dagen per week. Werk en privé lopen bij mij door elkaar heen en juist die flexibiliteit vind ik fijn. Vaak ben ik gewoon thuis aan het werk als de kinderen uit school komen. Als ze willen mopperen op hun schooldag dan ben ik er voor ze om te luisteren.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Ik wil ooit barista worden. Of een boerin met een kudde paarden.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Het besef dat de mooiste jaren nog voor je liggen. Tijdens je leven heb je zoveel geleerd en daarom valt er nu zo veel te delen. Wat ook fijn is dat ik eindelijk fouten mag maken van mezelf. Vroeger moest alles altijd maar beter en schaamde ik me als ik iets niet goed had gedaan, met slapeloze nachten tot gevolg. Dat hoeft niet meer.”

En wat niet?
“Als dertiger beklom ik bergen met een zware rugzak op mijn rug. Dat zie ik mezelf niet meer doen. En ik baal ervan dat mijn hormoonhuishouding verandert. Wat een gedoe. Ik heb hulp ingeschakeld van een acupuncturist. Dat helpt gelukkig.”

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Na 25 jaar ben ik weer gaan paardrijden. Dat deel van mijn leven was voorbij, dacht ik. Totdat ik een man van tachtig op een paard zag zitten. Wat een bullshit dat ik niet meer paard zou kunnen rijden, besefte ik. Toch kostte het me al mijn moed om weer op les te gaan. Ik vergat haast adem te halen toen ik in het zadel zat. Ik mag niet vallen want ik ben moeder en ik heb een eigen bedrijf, ging er door me heen. Omdat ik niet als angstige moeder aan de kant wil zitten, heb ik doorgezet. Ik kijk niet meer toe hoe mijn dochter paardrijdt, we rijden nu samen.”

Linda Osnabrug_eerste keus_3000pxMet welke man wil je het nog een keer doen?
“Obama is mijn held. Ik vind het zo bijzonder wat hij doet. Ik ben ook dol op zijn humor. En ja, het is een lekker ding, maar ik ga liever met hem uit eten dan met hem naar bed.”

Je moet kiezen: minder rimpels of meer geld
Geld. Mijn favoriete dagen zijn make-uploos. Voor de vorm doe ik ’s ochtends netjes lipstick op. Als het na anderhalf uur er weer af is denk ik: laat maar. Mijn uiterlijk boeit me niet zo. No way dat ik fillers in mijn gezicht laat spuiten.”

Wat is je ideale leeftijd?
“Het is zoals het is. Dat heb ik geleerd door aan mindfulness en yoga te doen. Eerst leek me dat zweverige onzin dat absoluut niet bij me paste. Maar het werkt voor mij. Mijn ideale leeftijd is daarom de leeftijd die ik nu heb.”

 

 

 

Bewaren

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN