Linda (72): ‘Hij snauwt me af, maar ja, moet ik op mijn leeftijd nog scheiden?’

-

Linda (72) is getrouwd met een kerel die haar afsnauwt: “Maar alles is beter dan alleen op een flatje wonen.”

“Ik was zeventien toen we verkering kregen, twintig toen we trouwden. Wist ik veel, ik dacht dat alle mannen zo waren. Stug, dominant, alleen met zichzelf bezig. Niet dat Martin geen goeie kanten heeft hoor. Hij verdient prima, is me trouw en heeft nog nooit mijn verjaardag vergeten. Ik ken maar al te veel mannen die niet eens de moeite nemen een cadeautje voor hun vrouw te kopen. En ach, die jaren dat onze drie kinderen klein waren en ik ons gezin draaiende hield – dat waren prima jaren. We leefden misschien wat langs elkaar heen, maar we zaten elkaar ook niet in de weg.

Het is veel lastiger nu de kinderen het huis uit zijn en Martin niet meer werkt. We zitten op elkaars lip en dat is niet goed. Wat ik vroeger ‘niet makkelijk’ aan Martin vond, is vind ik nu bijzonder ingewikkeld. Hij is vaak stikchagrijnig, dagenlang. Geen idee waarom. Hij snauwt me af als ik iets in zijn ogen niet goed doe. De kinderen zeggen het ook: zo moet je je niet laten behandelen, mam, je verdient meer respect.

Ik moet ermee leven, dat heb ik altijd gedaan. Wat moet ik anders? Op mijn leeftijd nog scheiden? Vriendinnen zeggen: je hebt nog een heel leven voor je. Zo zie ik dat niet. Ik wil niet in mijn eentje oud worden. Dat is een schrikbeeld. Waar moet ik dan wonen? Op een flatje in mijn eentje, in plaats van in ons mooie huis? Misschien ben ik materialistisch, zou kunnen, maar voor mij zijn zulke dingen belangrijk. En ach, over een tijdje doet hij misschien wat gezelliger. En we hebben gelukkig een groot huis.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN