Tijdens mijn eerste ontmoeting met Eric voelde ik mij beroerd. Maar hij viel voor me en is nooit meer weggegaan

-

Nicoline (55) was al weken aan het mailen en appen met Eric (56), die ze via datingsite Ourtime had leren kennen. Hij wilde afspreken, zij liever nog even niet omdat ze al weken in de lappenmand zat. Toch volgde er een ontmoeting, omdat ze zo benieuwd naar hem was. “We keken in elkaars ogen en zagen dat het goed zat.”

De zoektocht:

Nicoline: “Mijn dochters vonden dat ik op Ourtime moest. ‘Hier zijn de serieuze mannen, mam’, zeiden ze en gaven me zelfs een abonnement. Mijn vriendenkring is na mijn scheiding kleiner geworden. Het leek me leuk gelijkgestemden te vinden om gezellig te stappen of naar concerten te gaan.”
Eric: “Ik weet nog dat ik in mijn eentje in de ontbijtzaal van een hotel zat, met alleen maar stelletjes om mij heen. Plotseling hoorde ik in gedachten de reclame van Ourtime in mijn hoofd. Ken je dat liedje van Kaskade: ‘Room for happiness’? Daar dacht ik ook aan. Ik kan goed alleen zijn, maar altijd alleen blijven wilde ik niet.”

De eerste date:

Nicoline: “Eric en ik hadden elkaar al hele epistels gemaild. Een week later begonnen we te WhatsAppen en vervolgens te bellen. We raakten niet uitgepraat!
Eric: “Het mailen, appen en bellen ging fantastisch tussen ons. Alleen wil je dan heel graag weten hoe dat in het echt zal zijn. Nicoline was ziek waardoor ze absoluut nog niet wilde afspreken. Ze wilde me helemaal niet zien, omdat ze er volgens haar niet uitzag. ‘Je doet net alsof je een zombie bent!’, zei ik. Vervolgens grapte ik dat ik mijn bril wel af zou doen.”
Nicoline: “Oké, kom maar langs, maar schrik niet”, zei ik uiteindelijk. Mijn nieuwsgierigheid naar hem won het. Eric schrok wel degelijk, maar had vooral met me te doen. Ik vroeg hem zelf zijn thee te maken, zo zwakjes was ik. Die avond pakte hij mijn hand, we keken in elkaars ogen en zagen dat het goed zat.”
Eric: “Om elf uur ’s avonds zat ik er nog! Nicoline stelde voor dat ik bleef. De volgende dag was het zaterdag. Ik ging even weg om te tennissen met een vriend en naar huis om wat schone kleding te halen. Vervolgens ging ik weer terug naar Nicoline.”
Nicoline: “Toen mijn dochter op zondag langskwam om boodschappen te brengen, was Eric er nog. Ik had haar en mijn andere kinderen al geappt dat deze man een blijvertje was.”
Eric: “Misschien wat vroeg om al een van haar dochters te ontmoeten. Toch stond ik er relaxed in. Laat maar komen, vond ik.”

De klik:

Eric: “Op een datingsite zie je heel veel leuke foto’s voorbij komen. Nicoline’s foto en haar profieltekst sprongen er voor mij uit. Zij is zo’n enthousiast type. Allebei zijn we zo gek als een deur. Vaak zitten we giechelend op de bank en daarnaast ondernemen we van alles.”
Nicoline: “Puur alleen op uiterlijk was ik waarschijnlijk niet gelijk voor Eric gevallen. Het zit ‘m in veel meer dingen: de raakvlakken, de zelfspot, onze enthousiaste karakters. Ik herken heel veel van Eric in mezelf.”
Eric: “We zien echt duidelijk dat jullie heel erg verliefd zijn”, zeiden mijn collega’s toen ik Nicoline meenam naar een barbecue van kantoor. Na een huwelijk van 25 jaar en wat dates daarna, is het natuurlijk eng om de muur die je hebt opgebouwd weer te laten zakken. Ik aarzelde even om ‘ik hou van je’ tegen Nicoline te zeggen. Liep ik niet te hard van stapel? Maar toen ik het zei, antwoordde ze: zo voel ik dat voor jou ook. Als je wat ouder bent, ga je wat sneller naar de kern.”
Nicoline: “Het eerste jaar hadden we een latrelatie. Na het weekend vond ik het nooit leuk om weer naar mijn eigen huis te gaan. Eric vond het nooit leuk om me te zien vertrekken. Ook met onze kinderen klikt het zo goed! Mijn drie kinderen zijn volwassen en wonen op zichzelf. Zijn kinderen wonen alle drie nog thuis. Ik voel me een vrouw met zes kinderen. Ik ben gek op iedereen.”

De toekomst:

Eric: “Mijn relatie met Nicoline voelt zo goed. Dat dit kan! Ik wil niet zonder haar verder, ik zou het zo aandurven om opnieuw te trouwen, al riep ik altijd dat ik dat nooit meer zou doen. Nicoline heb ik ontmoet toen ze op haar kwetsbaarst was. Ook bij haar durf ik mijzelf te laten zien zoals ik ben. Ik wil nooit meer zonder haar.”
Nicoline: “Dat ik mijn grote liefde op een dating app zou tegenkomen had ik nooit gedacht. Terwijl ik dit vertel, kan ik niets anders dan een big smile op mijn gezicht hebben. Wij horen bij elkaar.”

Ben je ook toe aan het ontmoeten van nieuwe mensen, aan nieuwe gesprekken en misschien wel de liefde van je leven? Op Ourtime maak je makkelijk een profiel aan om die leuke vrijgezelle 50-plusser te ontmoeten. Succes! Dit artikel hebben wij geschreven in samenwerking met Ourtime, maar de inhoud is natuurlijk 100% van ons.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN