Lia (51): “Mijn man gaat vreemd, maar ik knijp een oogje dicht”

-

Lia (51) verbaast zich wel eens over hoe haar leven gelopen is. Van een romantische ziel is ze door de jaren heen veranderd in een meer praktische dame.  Ze weet dat haar man vreemd gaat, maar ze heeft besloten dat ze toch bij hem blijft. Al kost het haar soms moeite om zijn gedrag te negeren.

We waren hartstikke jong, Leo en ik, toen we trouwden. Drieëntwintig nog maar en daarvoor waren we al vier jaar samen. Het voelde echt alsof we voor elkaar gemaakt waren. Nog steeds eigenlijk. We hebben het goed samen. Het leven heeft ons flink wat tegenslag gebracht, maar we hebben het doorstaan. Ik bleek onvruchtbaar en Leo verloor zijn beide ouders in hetzelfde jaar dat er kanker bij hem werd geconstateerd. Hij is nu zeven jaar schoon, maar het was een heel heftig, energieslurpend en verdrietig proces. We zijn heel verdrietig geweest en ook soms erg verwijderd van elkaar, maar we zoeken elkaar altijd weer op.

Geen passie meer

Het is belangrijk, in en na lastige periodes, om ergens kracht uit te halen. Ik ben veel gaan hardlopen in die donkere tijden, dat trok me er doorheen. Dat trekt me nog altijd door dagen heen dat ik het moeilijk heb. Wat wel jammer is, is dat, ondanks dat we veel van elkaar houden, het seksuele tussen ons uitgefaseerd is. Ik heb het idee dat dat überhaupt gebeurt als je langer bij elkaar bent, maar ook als je veel zorgen hebt met z’n tweeën. De energie gaat dan in het bevechten van die zorgen zitten en het rukt de passie uit de relatie. We doen het nog wel eens, maar het knettert niet meer zoals vroeger.  Ik weet dat Leo meer nodig heeft dan de seks die er tussen ons is en ik weet ook dat hij het elders zoekt. Niet dat we het erover hebben gehad, maar ik zie wel eens een appje binnenkomen of ik vind een haarspeldje in de auto of ik ruik het aan zijn shirt als hij laat thuiskomt.

Luxe leven

In het begin sneed het door mijn hart, maar ik voelde niet dat ik hem erin moest beperken. Hij heeft het zo zwaar gehad, doordat hij geen vader werd en later toen hij kanker kreeg, als hij dit nodig heeft, dan moet het maar. Ik voel me ook schuldig dat ik het hem niet kan geven, moet die man dan maar met blauwe ballen rondlopen? Natuurlijk heb ik wel eens nagedacht over hoe het zou zijn als ik zou vertrekken, als we zouden gaan scheiden, maar ik hou nog van hem…. en heel eerlijk hou ik ook van het leven dat ik met hem leid. Leo is ondernemer en heeft een mooi bedrijf opgebouwd, waardoor we in een heerlijk groot huis wonen, met een prachtige tuin, twee auto’s voor de deur en de mogelijkheid om geregeld luxe vakanties te vieren. Ik werk ook, maar slechts twee dagen in de week als tandartsassistente.

Man gaat vreemd

Ik weet dus wel zo’n beetje hoe mijn leven eruit komt te zien als ik Leo verlaat. Dat zie ik gewoon niet zitten, dus ik heb een praktische beslissing gemaakt. Ik steek mijn kop, zo goed en zo kwaad het gaat, in het zand en negeer het feit dat hij af en toe met iemand anders seks heeft. Natuurlijk bid ik dat het geen hele affaires zijn en dat hij me niet verlaat voor een twintig jaar jongere griet, maar als ik zie hoe liefdevol we met elkaar omgaan, denk ik dat die kans erg klein is. Hij houdt ook van mij; hij moet soms gewoon stoom afblazen en ik gun hem dat. Met pijn in het hart, maar goed, het leven geeft ons allemaal ons eigen leed, nietwaar?

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN