“Les enfants des autres is een herkenbare film over de verschilende vormen van ouderschap”

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week: Les enfants des autres. 

Les enfants des autres

In de Franse film Les enfants des autres zien we de 40-jarige lerares Rachel. Ze wordt verliefd op Ali, een aantrekkelijke man, die ze kent van gitaarles. Ali is door zijn vrouw in de steek gelaten. Hun dochtertje Leila (4) woont afwisselend bij hem en haar moeder, Alice. Rachel raakt zeer gehecht aan Leila, maar koestert ook nog een eigen kinderwens.

De regisseur Rebecca Zlotowski baseerde het script op haar eigen ervaringen en onderzocht de verschillende vormen die ouderschap kunnen aannemen. Tot haar grote verrassing werd ze zelf zwanger tijdens het draaien van deze film.

Ik vind deze film heel herkenbaar. We kennen allemaal wel iemand die stiefmoeder of stiefvader is. Soms gaat dat heel goed, maar vaak ook niet. Zoals Rachel tegen Ali in deze film zegt: “Jullie blijven altijd vader en moeder en ik blijf altijd een figurant.”

De film speelt zich af in Parijs en dat zorgt voor prachtige stadsbeelden met daarbij fijne muziek. De relatie tussen Rachel en Ali wordt breekbaar als Rachel tegen Ali zegt: “Zwanger worden is een collectieve ervaring en die wil ik ook!”

Het is een waarachtige film met fantastische acteurs, en een verrassend plot.

Aantal sterren: ★★★★

Vanaf 31 augustus in de bioscoop te zien

gifgif
Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN