Laat mij maar lekker vroeg naar bed gaan – verrukkelijk

-

Als je elke ochtend wakker wordt met 34 gemiste appjes, weet je zeker dat je veel  vroeger naar bed gaat dan de rest van de wereld.

Ik kreeg gisteravond een appje. Een vriendin: ‘Kom je rond 21.00 uur naar me toe?’ Ik moet mezelf dan echt bedwingen om niet terug te appen: WAT? ZO LAAT?

Mijn favoriete avond: om een uur of half tien met mijn laptop richting bed, lekker een filmpje kijken, tegen een uur of elf mijn laptop van me afduwen en als een blok in slaap vallen. Er zijn ook avonden dat ik dit al een half uur eerder doe. Het kan mij  niet vroeg genoeg zijn.

Ik ben gewoon iemand die heel graag vroeg naar bed gaat. De warmte van de deken, het intieme van de donkere ruimte. Het maakt dat ik klaar ben voor de volgende dag – dagen die altijd  vol zijn.

Dit zijn de dingen die alleen mensen die ook vroeg naar bed gaan herkennen

  • Een uitnodiging voor een feestje dat om tien begint is de hel
  • Je hebt nog nooit live naar Jinek of RTL Late Night gekeken
  • In de zomer ga je naar bed als het buiten nog helemaal licht is
  • Stappen op een doordeweekse dag is uitgesloten
  • Je staat erom bekend dat je weggaat voor het feest serieus begint
  • Oudejaarsavond is voor jou de ERGSTE nacht van het jaar
  • Een film die om 21.30 uur begint – belachelijk
  • Je haalt vaak niet eens één aflevering van een Netflix-serie
  • Je kijkt pas de volgende dag naar Wie is de Mol en haat iedereen die verklapt wie eruit is gegooid
  • Je vrienden vinden het stom dat je pas de volgende dag inhaakt op whatsappgroep-conversaties.

Nog één bekentenis: ik ga op feestjes regelmatig weg  ZONDER DAG TE ZEGGEN. Ik weet namelijk hoe het gaat: iedereen gaat aan je trekken en vragen of je nog heel even blijft. Maar ik wil niet. Ik wil naar bed. En de volgende dag gezond weer op.

Lees ook: Goed nieuws: uitslapen is hartstikke gezond

gifgif
Barbara van Erp
Barbara van Erp
Barbara van Erp (54) is oprichter van Saar Magazine en bekend van De Saarpodcast. Ze is journalist, ondernemer en podcastmaker. Ze is getrouwd met Thomas en moeder van pubers Felix en Morris. Ze woont in hartje Amsterdam en is gek op pilates, ruige outdoorvakanties met haar jongens, witte wijn en eten met vriendinnen.

RECENTE ARTIKELEN