Komt een 50+ vrouw bij de dokter

-

Wies (52) heeft af en toe behoefte aan een gesprek met haar huisarts. Gewoon om  te vragen of hij iets kan doen aan haar geheugenverlies, seksleven, rimpels en nog een paar andere dingetjes.

LEES OOK: Nee dokter, ik denk niet dat een cursusje mindfulness helpt tegen mijn klachten

“Hallo dokter, ik dacht, ik ben hier al zo lang niet meer geweest, ik moet eens langsgaan. Niet dat ik ziek ben hoor, maar ik heb wel wat kleine kwalen verzameld en heb ook wat vragen op psychologisch vlak. Dat kan toch? Ik hoor altijd dat de helft van de patiënten met psychische klachten komt. Dus ik combineer het even. Kijk dokter, op zich voel ik me prima hoor. Ik vind deze leeftijd eigenlijk heel leuk. Misschien wel de leukste die ik tot nu toe heb meegemaakt. Het leven is zoveel relaxter, ik kan zoveel meer en ik hoef zoveel minder. Dus mij hoor je niet klagen.

Maar wat ik me afvroeg dokter, is het normaal dat ik mijn leven ook wat onbestemd vind? Vroeger ging ik volledig op in mijn werk en wilde ik voor altijd dezelfde baan houden. Nu gaat alles zo snel. Wat de ene dag een succes is, kan de volgende dag floppen. Niks is meer zeker, soms vind ik het niet meer leuk hoe snel alle digitale ontwikkelingen gaan. Dan denk ik, was het maar weer vroeger dan wist je waar je aan toe was. Aan de ene kant vind ik dat Instagram- en chatsnap-gedoe belachelijk, geef mij maar een ouderwetse vriendinnenafspraak. Aan de andere kant vind ik dat ik met de tijd mee moet gaan. Kunt u mij vertellen of deze gedachten met mij, met mijn leeftijd of met de tijd te maken hebben?

En nu ik hier toch ben, u zei de vorige keer dat ik moest stoppen met de pil omdat ik daar nu echt te oud voor word en de risico op trombose toeneemt. Maar dokter, ik ben nog steeds niet gestopt, niet boos worden nu, maar ik zie zo op tegen de overgang. Ik wil gewoon niet die klachten die mijn vriendinnen hebben. Ik ben sowieso anti de overgang. Dus als u het niet erg vindt ga ik er nog een paar maanden mee door. In het nieuwe jaar stop ik echt, alleen wel op voorwaarde dat ik iets anders krijg zodra ik ook maar even ellendig voel. Ik weet wat hormonen kunnen aanrichten, ik laat me niet meer gek maken.

Verder vroeg ik me af wanneer je nou eigenlijk officieel alcoholist bent. Moet ik me zorgen maken als ik drie flessen wijn per week drink? Doe ik niet elke week hoor. Maar het komt voor.

Nog iets anders, vindt u ook niet dat ik best veel rimpels heb? Is het mogelijk dat u mij een verwijzing geeft voor het een of ander? Geen facelift of zo, gewoon een kleine opknapbeurt. Zou ik me echt beter door voelen.

O ja, de kleine kwalenlijst. Kun u misschien checken wat mijn geheugenniveau is? Ik bedoel, ik weet dat het normaal is dat je op mijn leeftijd dingen vergeet en niet op namen kan komen, maar ik wil weten hoe erg ik eraan toe ben. Misschien valt het best mee, dan hoef ik me niet zo’n zorgen te maken.

En valt er nog wat te doen aan de ouderdomsplekken op mijn hand? Het staat zo bejaard. Ik slik acht verschillende voedingssupplementen om een beetje jong en fit te blijven. Zeg eens eerlijk dokter,  vindt u dat bullshit of zijn die vitamine B12, magnesium, vitamine D en zo echt ergens goed voor?

Kunt u ook iets betekenen voor mijn seksleven? Iets geven waardoor mijn vriend en ik het wat vaker doen. Zou heel leuk zijn.

Als laatste vroeg ik me af of u een middeltje heeft waardoor ik weer net zo lekker slaap als vroeger. Niet dat ik hele nachten wakker lig, maar het kan beter. Zo dat was het weer. Tot de volgende keer.”

LEES OOK 40 dingen die je denkt als je met je moeder naar de dokter gaat 

gifgif
Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN