Vier de lente met deze hemelse sinaasappel-aardbeien tiramisu

-

Verse aardbeien verdrinken in de likeur, slagroom en mascarpone. Deze variatie op Italiaanse tiramisu is niet te geloven zo goddelijk. 

LEES OOK: Met dit toetje scoor je als een dolle

Dit heb je nodig – 8 personen

  • 3 sinaasappels
  • 20 lange vingers
  • 500 g aardbeien
  • 4 el fijne kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
  • 1 citroen
  • 4 el sinaasappellikeur (fles 0.70 liter, slijter)
  • 50 g pure chocolade (72%)

En zo maak je het 

  1. Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit.
  2. Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.
  3. Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan.
  4. Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom.
  5. Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
  6. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de likeur met de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.
  7. Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover.
  8. Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  9. Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.

Tip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.

Uit Allerhande 8, 2016 (ah.nl)

gifgif
Leonie Berkenbosch
Leonie Berkenbosch
Redacteur en illustrator Leonie Berkenbosch (nog lang geen vijftig en bijzonder stylish gekleed elke dag) struint het internet af om voor Saar de mooiste outfits bij elkaar te scoren. Trek die pinpas maar alvast!

RECENTE ARTIKELEN