Verse aardbeien verdrinken in de likeur, slagroom en mascarpone. Deze variatie op Italiaanse tiramisu is niet te geloven zo goddelijk.
LEES OOK: Met dit toetje scoor je als een dolle
Dit heb je nodig – 8 personen
- 3 sinaasappels
- 20 lange vingers
- 500 g aardbeien
- 4 el fijne kristalsuiker
- 250 ml slagroom
- 250 g mascarpone (zachte roomkaas)
- 1 citroen
- 4 el sinaasappellikeur (fles 0.70 liter, slijter)
- 50 g pure chocolade (72%)
En zo maak je het
- Boen de sinaasappels schoon, rasp de oranje schil van de vruchten en pers uit.
- Verdeel de lange vingers over de bodem van de schaal. Schenk de helft van het sinaasappelsap erover.
- Snijd de aardbeien in plakjes en doe met de helft van de suiker in een kom. Laat 5 min. staan.
- Klop ondertussen de slagroom met de rest van de suiker stijf. Roer de mascarpone los met een vork en spatel door de slagroom.
- Verdeel de helft van de aardbeien over de lange vingers.
- Boen de citroen schoon, rasp de gele schil van de citroen en pers de vrucht uit. Schep de likeur met de sinaasappel- en citroenrasp door het roommengsel. Roer 1 el citroensap en de rest van het sinaasappelsap erdoor.
- Schep het mengsel op de aardbeien in de schaal. Verdeel de rest van de aardbeien erover.
- Laat de schaal afgedekt minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
- Schaaf vlak voor het serveren de chocolade erover.
Tip: Je kunt dit gerecht 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast.
Uit Allerhande 8, 2016 (ah.nl)