Kinderwens niet vervuld, hoe ga je dan verder?

-

Als het na drie jaar IVF met donorzaad niet gelukt is zwanger te worden, besluit Daphne van Langen (48) dat het genoeg is geweest. Kinderen zal ze nooit krijgen – maar bij de pakken neerzitten? Dat nooit. “Ik ben nu dankbaar voor de vrijheid die ik heb.”

“Na drie jaar vol vruchtbaarheidsbehandelingen besloot ik te stoppen met IVF. Een periode van rouw volgde. Voor veel mensen in mijn directe omgeving een wat onnavolgbare rouw: er was toch niemand dood?

Ik herinner me dat een dierbare vriendin me in die periode dolblij opbelde om te vertellen dat ze zwanger was en dat ik niet meer kon stoppen met huilen. Het duurde wel tien minuten.

Natuurlijk gunde ik het haar van harte, ze was net als ik begin veertig en had nooit gedacht dat ze nog moeder zou worden, maar het voelde zo oneerlijk. Waarom lukte het haar wel op onze leeftijd? Via de natuurlijke weg, zonder hormonen en bovendien met een lieve man? Ik voelde me ontzettend benadeeld door het lot, alleen en onbegrepen.”

Verder lezen?

cover ellen collage
(c) Saar Magazine

Daphne trok zichzelf op een bijzondere manier weer vlot en hoewel ze nog niet helemaal uitgerouwd is over haar vervlogen kinderwens, ziet ze ook de positieve dingen in haar leven, zoals ‘mannen met goed haar’ in het wild tegenkomen. Het hele verhaal vind je in de nieuwe Saar. Nooit meer iets missen? Neem een abonnement!

Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN