Kijk naar boven: er zweeft een 56-jarige vrouw door de ruimte

-

Vlak voor ze instapte liet ze nog even haar haren lekker kort knippen: sinds vrijdagnacht 18 november draait Nasa-astronaute Peggy Whitson (56) rondjes om de aarde als commandant van het International Space Station (ISS). Een topper, die vrouw.

Astronaute Peggy Wilson is de oudste vrouw ooit die door het heelal reist. “Het wordt makkelijker als je ouder wordt,” zegt ze. “Je weet waarover je wel en niet moet piekeren, kunt beter prioriteiten stellen en gaat slimmer werken in plaats van harder.”
Geen andere vrouw heeft zoveel tijd in de ruimte doorgebracht als Peggy. “Het is een ervaring die alles overtreft en ik kan er nuttig werk doen.” Voor haar derde ruimtemissie neemt de biochemist uit Ohio de jongere Fransoos Thomas Pesquet en de Rus Oleg Novitskiy mee. En deze week liet ze haar haar nog even heel kort knippen. “Mijn ISS-kapsel,” zei ze. Nu maar hopen dat het 534 dagen meegaat, want het is de bedoeling dat ze zo lang door de ruimte zweeft.

[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=OpqI_lo9M5s[/embedyt]

 

Bron: NASA
Bron: NASA
Bron: NASA
Bron: NASA

beeld Flickr, NASA

gifgif
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen
Ella Vermeulen (58) is journalist, dienaar van vier teckels en twee poezen, verslaafd aan tiara’s, internet, het nieuws en alles waarin teveel calorieën zitten.

RECENTE ARTIKELEN