Wat draagt Juliette met kerst? Nou, in ieder geval geen klein, zwart jurkje

-

De feestdagen zouden reden moeten zijn voor love, peace & happiness, maar in de praktijk leiden ze vooral tot stress. Zo ook bij Juliette.

Wat doen we met moeder met de Kerst? Wat zet ik op tafel? En in mijn geval: wat moet ik aan? Gelukkig geven de modegoeroestylistenmeisjes kleedadvies in de bladen. Ze zeggen dat rood het nieuwe zwart is. Ze jubelen over stilettohakken. Ze zeggen dat fluweel het helemaal is deze winter. Als je het echt niet meer weet, is daar de LBD: de Little Black Dress. Met altijd een foto van Audrey Hepburn ernaast. Want de LBD is de reddingsboei van iedere vrouw. Een must have.

O ja joh? Ook voor een vrouw van bijna 56 jaar, 1 meter 62, cup 90H en maat 46? Een vrouw die nog niet zo lang geleden ’s ochtends ontwaakte en merkte dat iemand stiekem ’s nachts haar taille had gestolen? Een vrouw die niet eens een ietsepietsie op Audrey Hepburn lijkt?

Welnee, je hoeft niet op Audrey Hepburn te lijken, juichen de modegoeroestylistenmeisjes, voor iedere vrouw is er een geschikte LBD! Heb je een grote boezem? Koop dan geen hooggesloten LBD (dan word je een moeke), maar een LBD met decolleté. Ben je niet zo lang? Kies een korte LBD, dan lijken je benen langer. Ha, denk ik dan, daar hebben we wat aan. Tot ik onderaan de pagina de waarschuwing lees: ‘Draag geen LBD die én kort én gedecolleteerd is, want dat staat ordinair.’ Ik moet kiezen: of een moeke of vrouwtje Piggelmee of een greppelslet.

Voor mijn gestolen taille wordt een A-lijn aanbevolen, wat in mijn geval resulteert in een jurk die eerst als de skischans in Garmisch Partenkirchen naar voren steekt over mijn cup 90H, en dan verticaal neervalt als een tent waaronder met gemak een zesling, twaalf dansers en de gehele kerstdis inclusief soepterrine en schoonmoeder passen.

Voor een vrouw die voor het kerstdiner staat te redderen in de keuken om die cranberrycocktails met bladgoud / rendierborrelhapjes / veganistische quinoakerstsalade / perfecte kalkoen / glutenvrije speltbroodpudding op tafel te toveren, een vrouw die haar gasten moet binnenlaten in het kouwe halletje en tussendoor volle vuilniszakken naar de kliko in de tuin moet brengen zonder van haar hoge hakken te lazeren, bieden de modegoeroestylistenmeisjes helaas weinig tips.

Zie ze stralen, de vrouwen in de bladen in hun beeldige jurkjes, met hun ragdunne panty’s, op hun kittige hakjes. Het enige wat een verstandige vrouw daar tegenover kan stellen is een WDV (Warm Dik Vest) over haar LBD, waardoor ze er uitziet als de rollade die ze staat te braden.

Nee, Audrey kan de pot op met haar LBD. Ik vier kerst in een GFP (Grote Flanellen Pyjama). Een must have,deze Kerst.

Lees ook: 50 wanhopige gedachten over de kerstborrel

Juliette Berkhout
Juliette Berkhout
Juliette Berkhout (55) is laatbloeier van beroep. Ze kreeg haar eerste vriendje pas ná de middelbare school, begon pas na haar studie voorzichtig te schrijven en werd pas echt gelukkig toen ze twee weken voor haar veertigste verjaardag haar tweede man ontmoette. Heeft nu dus haast om de rest van het leven zo veel mogelijk te omarmen. Motto: het leven is te kort voor vieze diëten, de sportschool en saaie jurkjes.

RECENTE ARTIKELEN