Karin (49) heeft een relatie met Kees: “Hij is 24 jaar ouder”

-

Karin Kleijn (49) zat middenin een scheiding toen ze Kees drie jaar geleden ontmoette. Hij mompelde iets vaags toen ze vroeg hoe oud hij was. “Het duurde maanden voor ik erachter kwam dat we 24 jaar schelen.”

“Gatverdamme, zei ik altijd als ik mannen met een veel jongere vrouw zag, zoek lekker een partner van je eigen leeftijd. Dat Kees ouder was zag ik wel, niet dat hij 24 jaar met me verschilde. ‘Leeftijd is maar een getal’, mompelde hij toen ik er die eerste avond naar vroeg. Het was een dansfeest. Ik zat middenin een verdrietige scheiding, had een dochter van dertien. Toen we elkaar voor de tweede keer ontmoetten, zei Kees: ‘Ik zal altijd je tranen wegkussen.’ Ik voelde toen al zijn onvoorwaardelijke liefde. Een beetje eng voelde het: me openstellen voor een man. Mijn vorige relaties waren veel oppervlakkiger. Kees raakte echt mijn hart.

Het duurde nog een paar maanden voor ik achter zijn leeftijd kwam. We waren bij hem thuis en hij liet me foto’s zien van zijn zestigste verjaardag. De datum stond erbij. ‘Nu weet ik eindelijk hoe oud je bent,’ zei ik. Ik moest wel even schakelen: Kees is al met pensioen, terwijl ik een baan heb en een eigen bedrijf begin. Hij is jong geweest in een heel andere tijd, de tijd van mijn ouders: flowerpower, hippies, zonder helm op de motor, dat soort dingen. 

Toen mijn ouders kennis maakten met Kees, deden ze nogal terughoudend. Logisch, ze moesten echt even wennen aan een schoonzoon van hun leeftijd. Kees daarentegen was heel relaxt. Alsof het heel gewoon was.

Het voordeel van een oudere man: hij heeft meer levenservaring, hij hoeft niks meer te bewijzen en kan vanuit rust alles overzien. Hij heeft alles al eens meegemaakt. Het nadeel: dat de kans groot is dat hij eerder doodgaat. Dat hij ziek kan worden en hulpbehoevend. Met die toekomstvisioenen kan ik nu niks, we zien wel. Fysiek is Kees wat krakkemikkiger en strammer dan mannen van mijn leeftijd. Een playboyfiguur heeft hij niet, hij is flink aan de maat. Gelukkig swingen we nog steeds samen op de dansvloer. Hij staat in alles achter me. Hem hoor ik niet zeggen dat mijn nieuwe bedrijf niks gaat worden. Hij helpt en ondersteunt me. Met mijn ex leidde ik een veel gezapiger leven. Elke avond op de bank, dat was het. Kees en ik gaan naar het café, de sauna, we spelen een spelletje. 

Dit is wat ik mijn zestienjarige dochter wil meegeven: jezelf kunnen zijn, je vrij voelen, dat is waar het om gaat in de liefde. Ik heb Kees gezegd dat hij minimaal honderdtwintig moet worden. Zijn antwoord: ‘Ik doe mijn best.’” 

TEKST LAURA VAN DER MEER 

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN