Kan je niet goed in slaap komen? Dit is dé oplossing

-

Je bent kapot, je ligt te woelen en te draaien, maar je kan maar niet in slapen komen. Je ziet het langzaam steeds later worden, maar je ogen weigeren dicht te vallen. Herkenbaar? Probeer dan deze truc. 

Om snel in slaap te vallen, doe je je ogen dicht, en probeer je het huis te visualiseren waar je woonde toen je een kind was. Stap door de voordeur, en loop door de gang naar binnen. Registreer alles, het behang op de muren, het gangkastje met het sleutelbakje en de post ernaast, de grote kapstop en het lelijke schilderij waar je moeder zo dol op was. Neem de tijd. Loop in gedachten door het huis. De keuken, de woonkamer, de wc, en dan de trap op naar boven naar je oude slaapkamer. Probeer je in alle ruimtes zo veel mogelijk details te herinneren: de kleuren, het licht, de geur en de grootte. Voor je het weet gaat je wekker af, en heb je heerlijk liggen slapen.

Waarom werkt dit nou zo goed? Het antwoord is afleiding. Elk moment dat je denkt aan die verschrikkelijke klassenfoto uit groep 5 die je ouders uitvergroot op de schouw hadden staan, denk je niet aan dingen die stress veroorzaken. Zoals je werk, of het feit dat de minuten die je nog kan slapen langzaam ziet wegtikken.

Wij gaan hem onthouden voor de volgende slapeloze nacht.

Bron: Pure Wow

lees ook: Slapen met je huisdier? Geef hem een slaapkamer in je matras!

gifgif

RECENTE ARTIKELEN