Duivels dilemma: ‘Moet ik mijn buik accepteren of eeuwig lijnen?’

-

Saar-vrouw Yasha (52) heeft vreselijk last van haar buikje. Op Facebook vraagt ze zich openlijk af: ‘Wat moet ik doen: accepteren of als een gek aan de slag om die buik plat te krijgen?’ Saar-lezers gaven haar massaal hun ongezouten mening. Dit waren de beste reacties. 

Bloem:Wat een gezanik zeg. Ik zou dolgraag gezond zijn maar dat zit er helaas niet in. Ik heb niet alleen een dikke buik door de medicatie, mijn hele lichaam is veranderd door mijn ziekte en het wordt steeds erger. Wees blij dat je gezond bent en houd op met dat gezeur.’

Marianne: ‘Omarm waar je wel tevreden over bent, accentueer dat ook.’

Isabella: ‘Troost je, je ben de enige niet. Ik denk dat het overgrote deel van de vrouwen er ‘last’ van heeft. We hebben niet allemaal een personal coach binnen bereik en Ozempic in de ijskast liggen. Na vier zwangerschappen is het bij mij ook allemaal te ruim en te bol… En het interesseert geen mens wat.’

Inge: ‘Lang leve de spanx 😁Jolanda: ‘Je kunt erover blijven zeuren, of je doet er wat aan. De keuze is makkelijk, wees blij dat je gezond bent.’

Jolanthe: ‘Een buikje is mooi. Weg met die opgelegde schoonheidsidealen.’

Jacqueline: ‘Ik had hier ook last van. 23 jaar geleden heb ik een buikwandcorrectie gedaan. Nooit spijt van gehad. Ben niet superslank met mijn maat 42 en zeker niet perfect met een gehavende borst door borstkanker. Maar die buik, daar had ik last van met alles wat ik deed. Je moet dit voor jezelf beslissen, wat een ander er ook van ook vindt.’

Carla: ‘Weet je, we hebben allemaal een buik, de één iets meer dan een ander.’😉Nona: ‘Als je je er écht zo aan stoort, zou ik op zoek gaan naar de oorzaak en een oplossing. Misschien moet je bepaalde voeding laten staan en meer gaan sporten (al kan ik mij dat laatste niet voorstellen want alleen plaatselijk resultaat boeken, lukt nooit). Wellicht krijg je een rigoureuzer advies in de vorm van liposuctie of minibuikwandplastiek. Als mijn buik me zó in de weg zou zitten, letterlijk en figuurlijk, en een ingreep zou de oplossing zijn, zou ik het doen. Maar ja, ik ben ook niet echt het type van “omarm je vetrollen” “omarm je rimpels”.’

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

 

RECENTE ARTIKELEN