Jeannette begon op haar 52ste een Bed-no-Breakfast #IkBenSaar

-

Jeannette Hoogland-Eijsma (54) was achttien jaar thuisblijfmoeder van Jip (22) en Hidde (21). Nu runt ze samen met haar man Bas De Heerlijkheid Vijlen, een BnB in het Zuid-Limburgse Heuvelland.

Wat ga je doen vandaag?
“Naar de sportschool hoef ik niet meer, want ik ben minimaal acht  uur per week bezig met schoonmaken.  Dat is goed voor zo’n 2750 calorieën.  Als het regent werk ik aan de administratie, als het lekker weer is  ben ik veel buiten tussen de appelbomen en de koeien. Het ene moment kap ik samen met Bas en de jongens drie kuub hout weg, dan sta ik weer te tuinieren. Zitvlees heb ik niet. Straks ontvang ik nieuwe gasten. Al die mensen met hun mooie verhalen maken dat het hier nooit saai is.”

jeannetteWaarom ben je een BnB begonnen?
“Ik had zo’n zin met Bas een nieuw leven te beginnen toen de jongens het huis uitgingen om te studeren. Een soort Ik vertrek, maar dan op een manier die te behappen is. Limburg voelt als Toscane. Bas had een dijk van een baan, maar we hebben de sprong gewaagd.  Als zelfstandig ondernemer ben je veel kwetsbaarder. Als één van ons een been breekt, hebben we een probleem. Toch heb ik me nooit zorgen gemaakt. Als je kunt zwemmen, durf je ook in het diepe te springen.”

Wat vind je leuk aan je leeftijd?
“Vroeger was ik thuisblijfmoeder en vonden veel mensen dat ik eigenlijk moest werken. Dat vond ik niet leuk. Nu denk ik: dat bepaalt iedereen toch lekker zelf? Ik vond het hartstikke gaaf om op mijn 52ste de Kamer van Koophandel binnen te stappen en mijn eigen bedrijf te starten. Van thuisblijfmoeder naar zelfstandig ondernemer. Hoe ouder hoe gekker.”

Wat totaal niet?
“Mijn zoon Jip aaide me laatst over mijn onderarm en zei dat ik zo’n lekker zacht velletje heb, als een oma van 91. Ik vond het altijd een gedoe met bodylotion in de weer te zijn, maar sinds zijn opmerking over dunne oude vrouwenvelletjes doe ik dat twee keer per dag.”

jeannette Mis je Jip en Hidde nu ze op kamers wonen?
“Loslaten vind ik moeilijk. Als ze in Vijlen langskomen, vind ik het heerlijk om samen met ze te eten, met de hond op pad te gaan, te winkelen of gewoon lekker huiselijk te doen.”

Wat doe je naast je werk?
“Lezen. Van literatuur tot kookboeken. Dat laatste begrijpt Bas absoluut niet: wie leest er nou kookboeken.”

Met welke man wil je het nog een keer doen?
“Rond mijn veertigste zei ik tegen mijn gezin: ‘Als George Clooney voor de deur staat zwaai ik naar jullie en ga met hem mee.’ Nu zou ik al blij zijn als ik met George de hond ging uitlaten. Bas en ik zijn 35 jaar samen en de kinderen verbazen zich dat ik nog steeds zo moet lachen om zijn flauwe grappen. Ik blijf hem de leukste vinden.”

Ben je bezig met je uiterlijk?
“Ik heb een buikje. Jammer dan, ik hou nou eenmaal van lekker eten en een drankje. Onzeker ben ik niet, ik heb een leuke kop. Twee keer per dag kijk ik in de spiegel. ’s Ochtends doe ik Lipfinity lipstick op die tot ’s avonds laat niet van zijn plaats komt. En ik ga gewoon naar de dorpskapper in Vijlen – die meiden kleuren en knippen helemaal goed.”

Hoeveel geld besteed je aan kleding?
“Ik denk nog geen honderd euro per maand. Eens in de zoveel tijd rij ik naar Aken. Daar heb je kledingwinkels met geweldige service. Voor trends ben ik totaal ongevoelig. Ik koop altijd skinny broeken want ik heb goede benen. Wat kleuren betreft laat ik me leiden door onze hond. Een blonde labrador en donkere kleding zijn een slechte combi.”

DEHEERLIJKHEIDVIJLEN.NL

 

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN