Je smeert die dure crème toch niet op een vies gezicht?

-

Hoor eens, we kunnen wel een peperdure antirimpelcrème kopen, maar als we die op een vieze huid smeren kunnen we net zo goed niks gebruiken. Daarom: zo krijg je een brandschoon gezicht. 

  •  Was om te beginnen je handen
   Voor je met doekjes, lotion en watjes in de weer gaat, reinig je natuurlijk je handen. Anders heeft het allemaal sowieso geen zin.
  • Gebruik reinigingsdoekjes & lotion …
   Ze zijn hartstikke handig, maar als je ze verkeerd gebruikt kunnen doekjes die je huid reinigen leiden tot verstopte poriën en puistjes. Zie de doekjes als een start: ze halen het eerste laagje vuil van je gezicht maar daarna heb je echt nog reinigingslotion nodig.
  • … of een facewash
   Bij een facewash is het geheim: spoelen, spoelen, spoelen. Liefst met lauw water en daarna ook nog even een lotion gebruiken om het af te maken.
  • Pak af en toe de cleansing brush
   Zogenaamde cleaning brushes reinigen je huid diep en grondig, maar gebruik ze niet vaker dan twee, drie keer per week om uitdroging en irritatie te voorkomen. Nog belangrijker: houd dat borsteltje schoon anders is het een broedplaats van bacteriën en ben je nog verder van huis. Bewaar het daarom niet in de badkamer (want: vochtig), maar op een droge plek. Hij wordt het beste schoon in de vaatwasser. Heb je die niet, marineer hem een nachtje in een bakje pure alcohol.
  • Doe een beetje voorzichtig met je ogen
   De huid rond je ogen is dun en gevoelig en moet daarom liefdevol schoongemaakt worden. Drenk een watje in speciale eye-make-up remover, laat het een paar seconden op de huid liggen voor je mascara en oogschaduw voorzichtig wegveegt.
  • Blijf met je handen van de crème af
   Tot slot niet je vinger in de pot crème dopen, maar een schone spatel of wattenstaafje gebruiken. Dat voorkomt dat de pot crème een broedplaats wordt van bacteriën. Nog beter: koop alleen crèmes die een een pompflesje zitten. Dat is pas echt hygiënisch.

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN