‘Je hebt nog 25 jaar te gaan: ga je die uitzitten of ga je écht leven?’

-

Dit is Ashkaine Hora Adema. Zij is life coach, en terecht. De kracht die deze vrouw heeft is ongeëvenaard. 57 is ze. Op haar 40e belandde ze in een rolstoel vanwege Reumatoïde Artritis. Toen besloot ze terug te gaan vechten tegen deze ziekte. Dat kan op twee manieren: veel sporten en extreem gezond eten.

Met veel moeite heeft ze een bijna bovenmenselijk resultaat bereikt. Door haar inspanningen en mentale kracht is ze nu oersterk en kerngezond. Ze is een van de meest ondernemende vrouwen die we kennen; ze verbouwt huizen, maakte van haar fotograferende echtgenoot Jimmy Nelson een rockstar en ziet overal kansen om leuke dingen te doen.

Een paar jaar geleden is ze vrij abrupt gescheiden. Precies in dat jaar ging ook haar oudste kind het huis uit. Samen met haar man had ze een goed lopend bedrijf. Van de ene op de andere dag moest ze niet alleen haar gezin, maar ook dat bedrijf loslaten. Ze moest zichzelf helemaal opnieuw uitvinden.

Nu heeft ze een goedlopende praktijk als life coach. In haar mooie ruimte in haar huis in Amsterdam ontvangt ze haar cliënten. Ze gelooft in een korte aanpak: binnen 10 sessies kan je weer op straat staan. Sterker en blijer dan voorheen.

In haar praktijk ziet ze ook veel vrouwen van rond de 50. Saar-hoofdredacteur Barbara van Erp was één van hen. Ze was zo onder de indruk van Ashkaine, dat ze samen een cursus zijn gaan maken: 10 jaar jonger in 21 dagen. “Ashkaine schudde me wakker. Ze zei tegen me: ‘Je hebt nog 25 jaar te gaan: ga je die uitzitten of ga je écht leven?’ Ik koos voor het laatste en ja, dat is ons samen gelukt! Ik voel me nu inderdaad een stuk jonger, dat gun ik elke vrouw die in deze fase belandt.”

 

Barbara van Erp
Barbara van Erp
Barbara van Erp (52) is journalist, ondernemer en oprichter van Saar. Ze is getrouwd met Thomas en moeder van pubers Felix en Morris. Ze woont in hartje Amsterdam en is gek op pilates, ruige outdoorvakanties met haar jongens, witte wijn en eten met vriendinnen.

RECENTE ARTIKELEN