Jan mag kiezen: een jong wichtje of een 50+vrouw

-

Vrouwenfluisteraar & bladenmaker Jan Heemskerk (54) beantwoordt prangende Saar-vragen.

Lieve Jan,
Wij weten dat jij in het bezit bent van een strakke, beeldige vrouw, maar stel dat zij onverhoopt bij je weggaat en jij op zoek moet naar een nieuwe dame. Je bent inmiddels dik in de vijftig, wie komt in aanmerking om de plek van de huidige mevrouw Heemskerk in te nemen: een fiere vijftigplusvrouw of ga je voor een jong wichtje? Groet, Saar.

Lieve Saar,
Zoals ik er nu tegenaan kijk: mocht mevrouw Heemskerk me verlaten, kap ik met relaties. Helemaal. En wel direct. Ik pak een plunjezak met Berenburg en ga eenzaam op mijn ouwe trouwe stalen zeiljacht wonen. Ik eet enkel nog lauwe afhaal en op zeker moment word ik dan ook gemist door de brommerjongen van Thuisbezorgd of Foodora, die de autoriteiten alarmeert, die op hun beurt niets anders kunnen dan de dood constateren. Gevalletje koolmonoxidevergiftiging vanwege het halfgare kolenkacheltje aan boord. Jammer en de mazzel!

Serieus… Je moet er toch niet aan denken. Twee huwelijken mislukt en dan op mijn leeftijd (nét in de vijftig) nóg een keertje op rokkenjacht? Geen schijn van kans. Ik word al moe als ik eraan denk. Dat gekloot. Weer een nieuw iemand leren kennen. Weer maanden leuk en charmant doen, moeilijke gesprekken voeren en tot laat in de kroeg hangen met veel te veel drinken. En dan ook nog sex met een vreemde. Gedoe! Doe mijn portie maar aan Fikkie.

Maar goed: je stelde een hypothetische vraag. Zou ik, mocht ik een nieuwe levenspartner zoeken, ook kandidaten van de vijftigplusleeftijd overwegen? Ik zeg: waarom niet? Ik zou ernstig op mijn hoede zijn voor eventuele ‘rugzakjes’, malle verzamelingen of hobby’s, felkleurig haar van zekere lengte en een borderline ongezonde verstandhouding met huisdieren, maar in principe sluit ik niets of niemand uit. Er zijn natuurlijk ook best leuke oudere vrouwen.

Ik weet dat er veel middelbare mannen zijn die het liever nog eens gaan proberen met zo’n jong, strak, elastisch exemplaar met encyclopedische kennis van internetporno, maar sex is ook niet alles. Bijna alles, maar niet alles. En die jonge meiden zijn trouwens ook niet achterlijk; als ze eenmaal over hun vadercomplex kunnen heen kijken, zien ze allemaal knappe jonge mannen wier erectie nog naar de hemel wijst, die nog tot vijf uur ’s ochtends  willen hossen in de club, en wél bereid zijn een kinderwens in te willigen. Dus voor je het weet ben je weer terug bij af.

Resumerend zou ik dus zeggen: idealiter neem je één van elk. Eén om je weer een jonge God te voelen, en één om juist heerlijk een ouwe lul bij te kunnen zijn als je bijvoorbeeld gezellig samen Beverly Hills Cop zit te kijken of voor elf uur naar bed wilt. Het hoeft niet altijd ingewikkeld te zijn. Waar ik me meer zorgen over zou maken: willen die dames mij wel? Hypothetisch hè?

Liefs, Jan

 

Jan Heemskerk
Jan Heemskerk
Vrouwenfluisteraar, tv-maker & schrijver Jan Heemskerk (56) is maar al te graag bereid de lezers van SAAR van nuttige adviezen te voorzien.

RECENTE ARTIKELEN