Jan geeft het eindelijk toe: ‘We houden van je, gek’

-

Vrouwenfluisteraar, tv-verzinner & schrijver Jan Heemskerk (54) beantwoordt prangende Saar-vragen. 

Lieve Jan,
Voor de tweede keer: wat vind je van flubberarmen en wiebelende borsten? Kunnen ze je bekoren of loop je gillend weg?

Diepe zucht, lieve Saar,
Vorige week heb ik geprobeerd je uit te leggen dat er vragen zijn waarop je het antwoord niet wilt weten. Deze week leg ik je uit dat er vragen zijn waarop wij het antwoord niet willen géven! En ook: waarom.

Neem nou je flubberarmen-en-wiebelborsten-vraag. Zeggen wij mannen dat het ons helemaal niets uitmaakt, en dat we je ook met overtollig spek, striae als confetti en tepels die naar het zuiden wijzen prachtig en opwindend vinden, geloof je ons niet en haat je ons omdat je denkt dat we tegen je liegen. Zeggen we dat we niet zo zijn geporteerd van zwabbervlees, haat je ons omdat we oppervlakkig en seksistisch zijn, en jou bevestigen in wat je toch al dacht: ‘Ik ben oud en lelijk’.

We kunnen dus niet winnen. En daarom beantwoorden we dit soort vragen liever niet. Maar goed, jij bent de baas, ik de eenvoudige vrouwenfluisteraar, dus laten we deze kwestie dan maar eens en voor altijd uit de weg ruimen. Komt ie: Nee, Saar, wij mannen vinden flubberarmen niet zo mooi. En als je met ‘wiebelborsten’ hangborsten of blauwdooraderde boezems bedoelt, zijn we daar in het gemeen ook niet bijzonder dol op. Nu tevreden?

Echt: hadden wij het voor het zeggen, gaven we alle vrouwen strakke, malse biceps en pronte, dansende tieten. Die in vorm zouden blijven tot jullie honderd-en-tweede. Omdat we van die lieverds zijn. En omdat we weten dat we er jullie zo vreselijk gelukkig mee zouden maken. Maar behoudens je een voorschot geven voor plastisch chirurg, zijn wij net zomin als jullie zelf in staat het onvermijdelijk verval te keren, dus je kunt er maar beter aan wennen.

Wat me brengt op je tweede vraag: lopen we gillend weg? Natuurlijk niet. Alsof onze liefde afhangt van je armen of borsten. Of scheefgegroeide knobbeltenen, vetschort, kraaienpootjes en pigmentvlekken. We houden van je, gek, en we vinden je al zo lang mooi dat we die kleine imperfecties niet eens registreren. En leren we je nu pas kennen, is het misschien even slikken, en zou het kunnen dat we nog een moment terugverlangen naar de tijd dat we zelf nog aantrekkelijk waren voor vrouwen met een smetteloze huid om een strak en buigzaam lichaam. Maar ja.

LEES OOK Jan zwijgt over wiebelborsten en flubberarmen

 

gifgif
Jan Heemskerk
Jan Heemskerk
Vrouwenfluisteraar, tv-maker & schrijver Jan Heemskerk (56) is maar al te graag bereid de lezers van SAAR van nuttige adviezen te voorzien.

RECENTE ARTIKELEN