‘Ik ben jaloers op mijn vreemdgaande vriendin. Echt waar’

-

Ze heeft weer zinderende sex en bruisen van energie. De vriendin van Wies maakte het allemaal mee. “En nu wil ik ook de hele dag geile appjes krijgen.”

LEES OOK: Hoe Els opeens weer een seksleven kreeg

Ik ken L al 25 jaar en ze is een van mijn beste vriendinnen. Het is dat ze niet in dezelfde stad woont, anders zou ik haar veel vaker zien. Nu is dat zo’n een keer paar maanden, dan gaan we met z’n tweeën uit eten of we spreken met z’n vieren af bij een van ons thuis. Onze mannen zijn namelijk ook dikke vrienden geworden, wat het allemaal extra leuk maakt. Misschien heeft het feit dat we allebei geen kinderen hebben ertoe bijgedragen dat we zoveel met elkaar omgaan.
Vorig jaar zomer zaten L en ik na een toneelvoorstelling op een terras, toen ze vertelde dat ze een man van de tennisclub zo leuk vond en dat ze daar een paar keer mee had gezoend. Het gekke was dat ik niet eens schrok, ik vond het alleen maar spannend en wilde er alles van weten. Zonder uitleg wist ik  dat het niks met haar relatie met G (haar vriend) te maken had. Dat stel is namelijk voor elkaar gemaakt. Dat vind ik niet alleen, dat vinden zij zelf ook. Ze doen de leukste dingen samen en vullen elkaar op alle fronten aan.

Ik had natuurlijk duizend-en-een vragen. Hoe zorgde ze ervoor dat er ge-appt kon worden zonder dat G erachter kwam? Daar hoefde ik totaal niet bang voor te zijn, bezwoer ze me. Daar zorgde ze wel voor. Ze vertelde dat ze al opgewonden werd als ze zijn stem hoorde en dat ze de hele dag met een glimlach op haar gezicht op haar werk rondliep. Na nog een paar vragen van mij biechtte ze toch ook maar op dat ze al een keer met hem naar bed was geweest. Overdag bij de tennisman thuis. Ze had zelden zoiets gaafs meegemaakt. Ik hing aan haar lippen. Ik kon me helemaal voorstellen hoe spannend en opwindend het moest zijn geweest. “En nu?” vroeg ik. “Nou niks,” antwoordde ze: “ik moet zorgen dat ik hier een keer mee ophoud, maar nu nog even niet.”

Toen ik naar huis reed, merkte ik dat ik bloedjaloers was. Ik wilde ook de hele dag geile appjes krijgen. Ik wilde ook al die aandacht en opwinding en smoorverliefd de Bijenkorf inlopen om het mooiste lingeriesetje te kopen. Vreemdgaan wil ik helemaal niet, ik heb al de allerleukste man die er bestaat, maar, drie keer per dag seksen, boterverliefde berichten sturen, en geil worden van elkaars stem, dat is toch niet meer aan de orde. Dat is waar ik zo jaloers op ben. Als L nou gebukt ging onder een slechte relatie dan had ik nog kunnen denken dat ik het thuis tenminste beter had.

Maar L is heel happy met G, ze vindt die spanning alleen zo leuk. Ja dat snap ik. De jaloezie zat hem denk ik ook in de manier waarop L ermee omging. Ze lette er wel op dat niemand erachter kwam, maar ze voelde zicht totaal niet zondig. Ik zou doodgaan van slechtheid, op zijn van de zenuwen. Dat is wat ik ook altijd ik tegen P, mijn eigen vriend, zeg als we het over vreemdgaan hebben: “Lief, ik zou het echt niet aankunnen, het lijkt me zenuwslopend.” Waarop hij zegt dat dat het verkeerde antwoord is en ik weer reageer met: “O, ja ik hou heel veel van jou en wil met niemand anders iets.” Dan moet hij lachen en ben ik weer verliefd. Hoe simpel kan het zijn. Nu nog drie keer per dag zinderende sex.

Terug naar L. Na twee ontzettend spannende maanden vond ze het mooi geweest. De tennisman kwam te dicht bij. Ze was er heel resoluut in, ook al had ze het er later nog regelmatig over dat ze hem miste, of liever gezegd de energie die de affaire haar gaf. Dat vond ik ook al zo goed aan haar, dat ze niet in de verslaving terugviel. Geen hond, behalve ik en misschien een zus of zo van de tennisman, heeft er ooit iets van geweten. Afgelopen week hebben we nog met zijn vieren gegeten, heel gezellig, zoals altijd.

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN