Wie is toch die dame die steeds shit, kut en fuck zegt?

-

Wies ziet er behoorlijk keurig uit. Maar oh wee, als ze haar mond opentrekt. Dan komt me er toch een partij vunzigheid uit! 

LEES OOK: Edith maakt winkeldames het leven zuur met haar achterbakse gesnuif

Laat ik voorop stellen dat ik kut, shit, fuck zeggen heel stom en overdreven vind. Hoe oud je ook bent. Hou je gewoon een beetje in. Zo dat statement is gemaakt. Zelf lukt het me alleen niet om me eraan te houden. Ik doe mijn best om niet te vloeken en vieze woorden uit te slaan, maar het komt eruit zonder ik er erg in heb. Alsof er een vunzig iemand in mij huist. Hoe vaak ik op mijn werk wel niet kut roep als er iets mis gaat. Oké, als er een kop koffie over je toetsenbord gaat, is het nog te begrijpen, maar ik roep al kut of shit als ik een pen vergeten ben of de wc bezet is.

Net nog, ik ben nog geen vijf minuten binnen of ik zeg: ‘Kut, ik heb mijn bril thuis laten liggen!’ Na paniekerig in mijn tas te graaien blijkt-ie er gewoon in te zitten, maar dan is de eerste kut al gezegd. Mijn vader zei vroeger altijd streng dat het niet ladylike was als ik een boer liet of een schuttingwoord zei. Ik zie trouwens nooit meer kut of lul op een schutting staan, is dat iets van vroeger of zo? Aan mijn opvoeding heeft het niet gelegen, waar wel die oerdrift vandaan komt weet ik niet. Het is in ieder geval lastig ervan af te komen.

Naarmate ik ouder word, schaam ik me steeds meer. Kut zeggen past nog wel een beetje bij iemand van twintig maar bij een vrouw van 53 wordt het toch echt een beetje triest. Ik zou zelf ook schrikken als ik een nette mevrouw van zestig naast mij in de tram kutterdekut zou horen zeggen. Mijn jonge collega’s zullen dus net zo goed raar opkijken als ik focking shit zeg als het begint te regenen. Ik moet er echt vanaf. Ik geloof dat ik maar weer een potje in het leven roep, bij elke kut, fuck of shit moet ik er een euro indoen. En dan zien we nog wel wat er met het geld gebeurt. Ik denk een één of ander kutcadeau.

Niets meer missen?
Meld je aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

gifgif
Wies Verbeek
Wies Verbeek
Ik woon samen in Amsterdam met de allerleukste Rotterdammer: Paul. Kinderen hebben we niet, wel kat Teddy waar ik verliefd op ben. Ik ben in de vijftig maar ik denk telkens dat ik 31 ben. Van de achterkant zou ik ook zomaar voor een dertiger kunnen doorgaan. Van voren lukt dat niet. Zo zonde die rimpels, want verder is een vijftiger zijn eigenlijk best leuk. Ik ga uit met vriendinnen, geef etentjes bij mij thuis, hang graag rond in de Zara en ik sport veel. Maar van alle dingen die ik doe, vind ik borrelen verreweg de leukste bezigheid die er bestaat.

RECENTE ARTIKELEN