Irina (49): “Ik heb al jaren een reserveman in de coulissen staan”

-

Irina van Bommelen (49) is gelukkig getrouwd met Bart, maar viel voor (hoe cliché!) tuinman Sybe (46). Hoewel ze niet van plan is om haar huwelijk op te breken, weet ze wel dat Sybe haar reserveman is. Voor als haar ooit rampspoed als scheiding of dood overkomt. “Ik voel me er schuldig over, maar het voelt ook heerlijk en veilig om door twee mannen gewild te worden.”

“Tweeëntwintig jaar getrouwd ben ik. Met Bart (51), die ik ken van een bijbaantje in mijn studententijd. We werkten in een eetcafé, hij als kok, ik als serveerster. We hebben lang verkering gehad, voordat we gingen trouwen en kinderen kregen. Ik was al niet meer dolverliefd toen we voor het altaar stonden, maar ik wist wel: met deze man krijg ik een mooi leven. Dat is tot op zekere hoogte ook wel uitgekomen. Er is eigenlijk nooit iets aan de hand geweest in ons huwelijk. We hebben twee hartstikke leuke puberzoons, een bolleboos die altijd met zijn neus in de boeken zit en één flierefluiter die elke dag als een nieuw avontuur ziet, we hebben allebei een goedbetaalde baan en wonen in een mooi huis net buiten de stad.

Ik was eigenlijk best tevreden totdat ik Sybe (46)  tegenkwam. Het klinkt bijna te cliché voor woorden, maar Sybe is onze tuinman. Hij kwam een paar jaar geleden bij ons over de vloer toen we hulp nodig hadden bij het aanleggen van onze tuin. In eerste instantie keek ik helemaal niet op die manier naar hem, ik val meer op bankmannen dan op bouwvakkers, maar al snel sloeg dat om. Hij keek op een manier naar me, het maakte iets in me wakker wat ik allang niet gevoeld had. En toen ging het appen ineens niet alleen meer over sierstenen en grindpaadjes en schaduwplanten, maar werd het steeds amicaler en uiteindelijk werd het flirten en van flirten kwam er ineens een sexy gevoel in de lucht.

Het aanleggen van die tuin kostte in totaal een maand. Mijn man was aan het werk, ik werkte thuis, dus Sybe en ik hadden alle tijd om elkaar beter te leren kennen. Ik hielp hem een beetje mee, kwam hem af en toe een kop koffie brengen en altijd waren onze gesprekken te leuk om ermee op te houden. We voelden allebei: dit is iets. Dit had iets kunnen zijn als ik niet getrouwd was en twee kinderen had. Nee, er is nooit iets lichamelijks gebeurd, dat zou ik niet kunnen, zeker niet in mijn eigen huis, maar de mate waarin Sybe en ik (nu, drie jaar na de aanleg van de tuin) appen en bellen voelt ook min of meer als vreemdgaan. Hij heeft me laatst opgebiecht dat hij nog nooit in zijn leven zoveel gevoeld heeft voor een vrouw als voor mij.

Sybe heeft nooit met een vrouw samengewoond en heeft daar ook geen behoefte aan, zegt hij, maar als ik morgen op zijn stoep zou staan, zou zijn liefste wens in vervulling gaan. Ik fantaseer er wel eens over hoe dat zou zijn. Als mijn man plotseling van me zou willen scheiden of ernstig ziek zou worden en zou overlijden…dan weet ik wel met wie ik mijn leven dan zou willen delen. Voel ik me schuldig over die gevoelens? Enerzijds wel, anderzijds voelt het ook veilig en heerlijk om door twee mannen gewild te worden. Zolang ik alleen weet hoe het zit, kan er volgens mij ook niets misgaan. Sybe vertrouw ik als mezelf, die gaat niet lopen stoken in een prima huwelijk. Hij weet dat hij me daardoor zou verliezen en hij snapt dat stabiliteit voor twee pubers alles is. Ja, hij houdt hoop en ik houd hem aan het lijntje, maar ik zeg ook altijd: ‘als je dit niet trekt, dan kun je er vandaag nog mee stoppen. Ik snap dat.’ Hij zegt dan: ‘ik heb liever dit hele kleine stukje van jou, dan helemaal niks.’”

De namen in dit interview zijn gefingeerd vanwege privacyredenen

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Femke Sterken
Femke Sterken
Femke Sterken is een van de oprichters van SAAR. Nog geen vijftig, maar on her way. Ze houdt van roze koeken, cheese onionchips en zoveel mogelijk ‘leggen’ (als in liggen op de bank, in bed, en op een zonnebedje met een cocktail in de hand).

RECENTE ARTIKELEN