Invoering maximumsnelheid op fietspad: veilig op pad met je e-bike!

-

Tegenwoordig kan je ze bijna niet missen: elektrische fietsen zie je overal! Met de elektrische fiets krijg je trapondersteuning tot wel 25 kilometer per uur. De accu en motor werken pas als jij zelf trapt. Zo kom je toch aan je dagelijkse portie beweging! Bovendien is de elektrische fiets een stuk milieuvriendelijker dan als je bijvoorbeeld met de auto gaat.

Het nadeel van de elektrische fiets is dat fietspaden steeds drukker worden en daarmee ook onrustiger. De schreeuw om snelheidslimieten wordt steeds harder. In Amsterdam wordt de snelheidslimiet voor het eerst uitgetest.

In dit artikel lees je meer over de invoering van de maximumsnelheid op het fietspad en geven wij je tips om zo veilig mogelijk op pad te gaan met je elektrische fiets!

Maximumsnelheid op het fietspad

Het is belangrijk dat je goed oplet als je besluit op je elektrische fiets te stappen. De mix van het zware gewicht, hoge snelheid, soms weinige ervaring met hogere snelheden, gewichtsverdeling en soms onnatuurlijke trapondersteuning maakt het rijden op een elektrische fiets soms onveilig. Het is dan ook een logische stap dat er een maximumsnelheid op het fietspad wordt uitgetest.

Met de nieuwe regel wordt er serieus werk gemaakt van de verkeersveiligheid met de e-bike. Momenteel zijn er veel verschillende fietsers op de fietspaden te vinden. Het verschil tussen snelheden en kwetsbaarheid van de fietsers wordt daarmee groter en groter.

Tips voor veiligheid onderweg

Heb je een elektrische fiets? Let dan op de volgende tips om de veiligheid te garanderen onderweg!

Test je e-bike vooraf goed uit

Belangrijk om te weten: het aanschaffen van je fiets doe je op basis van een proefrit. Test goed je e-bike uit en ga pas de drukte opzoeken wanneer je je comfortabel voelt op de tweewieler. Zorg dat je de juiste zithouding kan aannemen die je lang volhoudt, ook tijdens de langere tochten. Daarnaast is het belangrijk dat je je stabiel voelt. Test de verschillende versnellingen en remmen goed uit.

Mannen op een damesfiets kan prima

Mannen een fiets met een stang? Tegenwoordig is het normaal voor mannen om op een damesfiets te rijden. Bovendien ook makkelijk voor de aanschaf: je hoeft alleen een damesfiets aan te schaffen en jullie kunnen beide gebruik maken van de e-bike.

Draag een helm

Wil je zeker zijn dat je geen ernstig letsel oploopt tijdens je fietstocht? Wij raden je aan om een fietshelm aan te schaffen en deze ook echt te dragen. Schaf bijvoorbeeld de Abus Pedelec 2.0 aan bij Fietsvoordeelshop.nl. Deze helm is geschikt voor zowel de normale e-bikes tot 25 kilometer per uur als de speed pedelecs, die tot wel 45 kilometer per uur kunnen behalen.

Met de zogenoemde In-Mold verbinding krijgt je hoofd de optimale bescherming. Belangrijk is wel dat de maat van je helm goed is. Je kan kiezen uit de maten M en L. Daarnaast beschikt deze helm over een USB LED-achterlicht. Zo ben je goed zichtbaar voor andere weggebruikers!

Juiste zadelhoogte

Zorg dat je veilig tot stilstand kan komen door goed met je voeten de grond te kunnen raken. Als je enige disbalans voelt bij het op- of afstappen kan je namelijk gemakkelijk jezelf corrigeren door je voet aan de grond te zetten.

Ben je van plan om een elektrische fiets aan te schaffen? Het is belangrijk dat je een elektrische fiets kiest, die goed bij je past. Maak daarom geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl!

RECENTE ARTIKELEN