In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Zo’n speeddate-event is wel echt even wat anders dan online daten”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar schrijft ze over voor Saar. Deze week Sanne, die voor het eerst in haar leven naar een speeddate-event ging.

“Nou ik ben weer een ervaring rijker!” Ze ploft voor me op de bank, haar armen wijd gespreid en haar hoofd valt naar achteren op de zachte leuning.

Sanne is naar een speeddate-event geweest. Eigenlijk zou een vriendin van haar gaan, maar die kon op het laatst niet meer. Of durfde niet meer, of wilde niet meer – of alle drie. Hoe dan ook, ze had die middag niets te doen en opeens kon ze kiezen tussen een rustige middag thuis of naar dit event gaan. En zoals het een goede vriendin betaamt, helpt Sanne een ander graag uit de brand, dus wilde ze dat kaartje wel overnemen. Je moet toch alles in je leven een keer proberen.

Het regende die middag en de locatie was niet goed bereikbaar met de auto, dus ging ze met het OV.

“Ja, eigenlijk wist ik het al toen ik zag waar het was. De Grolschbar op de Johan Cruijff Boulevard. Die betonnen jungle in deze omgeving is nou niet echt sfeervol of inspirerend. En die Ajax logo’s wekken nou ook niet bepaald een vredig of ontspannen gevoel op. Zeker niet hoe het de laatste tijd daar gaat, maar goed, dat is een probleem voor een andere coach.”

Ik moet lachen, ik zie het helemaal voor me. Deze sophisticated vrouw in haar flirty fifties tussen de voetbalfans. Maar Ajax speelde die dag niet thuis, dus waarschijnlijk bevond ze zich tussen de brave burgers die op deze saaie zondagmiddag hun tijd aan het verdrijven waren met shoppen of een filmpje pakken. En natuurlijk tussen de andere vrijgezellen, die onderweg waren naar het event.

“Maar ja, ik was dus te vroeg en dat, MarieJosé, dát moet je dus niet doen bij zo’n event. Fijn dat het zo goed bereikbaar is, maar te vroeg komen bij een speeddate event is ruk. Wat ga je doen? Alvast een praatje maken met de andere singles? Eeh.. ik dacht t niet hè. Nee, ik vluchtte naar de wc. Liever tien minuten hier op de pot zitten, dan daar te hangen waar IEDEREEN kan zien wat ik kom doen!”

Haar armen zwaaien wild in het rond en haar stem klinkt luid. Haar ogen lachen, ze kan de humor van deze setting wel inzien. “Want dat was dus het andere. De organisatie had de helft van de kroeg gereserveerd. Dat betekende dat in de andere helft ‘normale’ gasten zaten die zich geamuseerd afvroegen wie dit leuke event zouden komen bezoeken. Gênant… !”

De organisatie had verder weinig aan de verbeelding overgelaten. Alle tafeltjes gedekt voor twee, wat gezellige ballonnen, een pen en papier en een gastheer die je ontvangt á la Sergio van First Dates. “Dat was dan wel weer leuk. Gelukkig hing er geen grote gong of bel, want anders was ik direct naar huis gegaan!”

“Anyway, het event was verder prima. Om klokslag 14.00 kwam ik de wc uit en schoof ik netjes aan bij mijn tafeltje. Iedere vijf minuten kreeg ik een nieuwe man, want de vrouwen mogen dan dus blijven zitten.”

“En hoe waren de mannen?”

“Ach, het waren prima mannen hoor, maar er was er maar eentje die enigszins mijn type was. Ik moet zeggen dat het wel verademing was om na al dat online daten een keer op deze manier mannen te ontmoeten. Ik zat daar toch met een veel meer open blik. Nu ik er toch was, kon ik ze net zo goed een kans geven! Oh, maar de vragen die sommigen stelden…”

“Oh, vertel eens!”

“Even denken hoor. Een beetje standaardvragen vooral, bijvoorbeeld: ‘Wat zoek je in een relatie?’ En ‘Doe je vaker dit soort events?’ Eentje vroeg me wat mijn kernwaarden in mijn leven zijn. En hij keek me diep in mijn ogen terwijl hij dit vroeg – oh, ik word weer helemaal kriegelig als ik eraan denk!”

“En heeft het event je nog iets leuks opgeleverd?”

“Nou, ik zal jou eens wat zeggen.” En ze schuift naar voren op de bank en vouwt haar handen ineen. “Ik luister”, zeg ik maar, want ze houdt plagerig haar mond.

“Ik had dus met iemand een geweldige klik, we hebben nummers uitgewisseld en al een date gepland!”

“Oh echt? Wat leuk joh!”

“Ja, en ze heet Feline”, zegt ze lachend terwijl ze weer naar achteren schuift op de bank. “Echt een super;euk mens, zelfde schuitje hè, dat creëert een band. Met haar moest ik ook de enige leuke man delen.”

“Dus al met al toch wel een verrijkende ervaring?”

“Oh ja, absoluut! Maar als ik ooit nog naar de Arena ga dan is het voor een wedstrijd of een concert!”

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

gifgif
Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN