In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Zij vergeet hoe bijzonder ze is als ze in contact komt met een leuke man”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar vertelt ze over voor Saar. Deze week Gwen, die in het bijzijn van een leuke man vergeet hoe leuk zij zelf is. 

“Hij wist nog precies wie ik was!” Ze is duidelijk blij verrast.

Afgelopen maand ontmoetten ze elkaar voor de tweede keer. Vorig jaar had ze al eens geluncht in zijn restaurant in Gorssel, toen Gwen haar vriendin Antoinette daar had opgezocht. Ze hadden een geanimeerd gesprek gehad, er was zelfs wat geflirt, maar daar was het bij gebleven.

Nu was ze er weer met Antoinette, en hij stond weer glazen te poleren achter de bar. Tom Cruise in Cocktail was er niets bij. Bovendien paste deze man met zijn 1.89 m veel beter bij haar dan die kleine Tom.

“Ja, hij herkende me direct”, zei hij!

“Goedemiddag dames, wat leuk u weer te zien.” En hij knipoogde naar haar.

“Ik dacht eerst dat Antoinette hier laatst nog geweest was, maar dat was niet zo. Hij bracht ons naar onze tafel en we werden op onze wenken bediend. Toen Antoinette naar het toilet ging, zag hij blijkbaar zijn kans schoon en stond hij direct naast mijn tafel.”

“Komt u hier vaker?” zei hij met een geweldige glimlach. Ik moest lachen en hij lachte mee. “Zeg alsjeblieft ‘jij'”, zei ze.

“Ja, je bent hier eerder geweest. Ik herken je nog, maar het is wel even geleden, nietwaar?”

Enfin, er volgde een uitwisseling van feromonen en telefoonnummers, en nu zijn ze aan het daten.

“Goh, je klinkt verbaasd”, zei ik verbaasd.

“Ja, dat is toch bijzonder? Het is een jaar geleden.”

“Jij wist hem toch ook nog te herinneren?”

“Ja, dat klopt, maar ja, ik ben toch een gast. Hij ziet er zoveel op een dag.”

“Hoe zagen de andere gasten er daar uit?”

Gwen kijkt me kritisch aan. Haar rechterwenkbrauw kruipt omhoog.

Gwen is een indrukwekkend knappe vrouw met de flair van een jong meisje en de wijsheid van een vijftiger, wat ze ook is. Ik denk niet dat er veel types zoals Gwen de pittoreske brasserie van Rob binnenstappen.

“Het is natuurlijk hartstikke leuk dat hij je nog kende, maar is dat echt zo bijzonder? Of kan je het je ook een klein beetje voorstellen?”

Ze glimlacht. “Ja oké, je hebt een punt. Het feit dat ik geen fietshelm op tafel had liggen was waarschijnlijk al genoeg om op te vallen.” Het landelijke Gorssel is een reservaat voor fitte senioren die tijdens een sportieve fietstocht stoppen bij de Brasserie van Rob voor een kopje koffie met appeltaart.

Gwen is intelligent en echt niet vals bescheiden, maar op een of andere manier vergeet ze wie ze is als ze in contact komt met een leuke man. De flair van het meisje verdringt de wijsheid van de vrouw.

“Ik kom er gewoon zo weinig tegen. En als ik er dan eentje spreek die mij dan ook nog na een jaar weet te herinneren, ja, dan vind ik dat gewoon zo leuk.”

“En dan vergeet je wie je eigenlijk bent.”

“Ja. Maar gelukkig was hij het niet vergeten, hè.”

Nu jij nog, lieve Gwen.

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN