In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Stop met schattig en afhankelijk doen”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar vertelt ze over voor Saar. Deze week Ingrid, die zich als ze gaat daten altijd meisjesachtig opstelt. Tot haar ware aard naar boven komt. 

“Als ik ga daten, stel ik me meisjesachtig op. Een beetje schattig en een beetje afhankelijk, want dat vinden mannen aantrekkelijk.”

Ingrid is een zeer aantrekkelijke vrouw, maar schattig of afhankelijk is ze niet – verre van. Ik ben benieuwd waarom ze denkt dat mannen dat aantrekkelijk vinden. Ik denk eigenlijk dat zij dat aantrekkelijk vindt aan vrouwen en dat ze dit geprojecteerd heeft op haar beeld van hoe een vrouw sexy is voor een man.

“En werkt dat goed?” vraag ik haar nieuwsgierig.

“Jazeker!” zegt ze vrolijk. “Ze zijn altijd reuze enthousiast, betalen met plezier mijn wijn en ze zijn galant en houden de deur voor me open. Maar na zo’n maand of drie stopt het. Iedere keer weer! Kijk mannen krijgen is geen probleem, maar echt een relatie opbouwen, dat lukt me niet. Ze haken allemaal af en ik snap niet waarom.”

“Heb je weleens gevraagd waarom?”

Ze kijkt me aan alsof ik echt de stomste vraag ooit gesteld heb. Haar wenkbrauwen vallen bijna helemaal weg onder haar haar, zo hoog trekt ze ze op. Een gesmoorde lach klinkt uit haar neus.

“Ja daag, ik ga zo’n man toch zeker niet vragen waarom hij me niet meer wil. Dat gun ik hem echt niet. En daar ben ik echt te leuk voor!”

Daar heeft ze zeker een punt. Ze is veel te leuk om iedere keer na drie maanden aan de kant geschoven te worden. Een man die bij haar past zal dat ook niet doen.

“Wat gun je hem niet dan?” vraag ik.

“Nou, mijn tijd en aandacht. Over is over.” Ze is even stil en kijkt naar haar schoenen. Haar voet schudt onrustig heen en weer. “En ik gun hem ook niet dat hij weet dat ik het jammer vind. Dat ik verdrietig ben.”

“Dus je beschermt jezelf door je onafhankelijk en sterk op te stellen?”

“Ja.”

“Het tegenovergesteld van hoe je hem hebt verleid?”

Op haar voorhoofd verschijnt een diepe frons die zelfs de beste botox niet zou kunnen wegpoetsen.

Ingrid verleidt mannen door zich afhankelijk en schattig op te stellen. Ze doet ‘meisjesachtig’, ze gedraagt zich anders en trekt hiermee mannen aan die eigenlijk niet bij haar passen. Deze mannen voelen zich stoer en mannelijk naast haar. Ze lacht om zijn grappen, vindt het knap dat hij zoveel weet en is onder de indruk van hem. Hij voelt zich heerlijk naast haar.

Maar na een paar maanden verandert dit, want de ware aard van Ingrid is anders. Ze heeft een mening en vaart graag haar eigen koers. Haar date van het kwartaal vindt deze kant niet zo leuk. Hij voelt zich een stuk minder lekker naast haar en hij haakt af.”En wat als je nou eens gaat verleiden als jezelf? Dat schattige en afhankelijke meisje even naar de oppas stuurt en de intelligente, doelgerichte, sexy vrouw op pad stuurt?”

“Maar dat vinden mannen toch niet leuk?”

“Is dat zo? Kun je absoluut weten dat dat waar is?”

Ze kijkt boos. “God wat ben je soms irritant”, zegt ze.

Daar heeft ze weer een punt. Maar ik heb ook een punt en dat weet ze. Haar date-strategie is zeer succesvol als het om seksdates gaat, maar een relatie bouw je toch op met iemand die jou leuk vindt als je jezelf bent. En dan trek je je schattige alter ego maar uit de kast bij een rollenspel.

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

gifgif
Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN