In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: ‘Is hij de ware?’

-

Twee verwachtingsvolle ogen kijken me aan. Ze doet me nu denken aan mijn dochter van acht die me vraagt of Sinterklaas toch wel echt bestaat.

‘Als ik zijn profiel lees dan snap ik wel dat ze hem voorgesteld hebben aan mij, maar ik mis toch wel wat elementen die voor mij echt essentieel zijn. Ik bedoel, mijn hele familie heeft een academische titel en ik wil wel dat hij met hen een gesprek op niveau kan voeren. Hij heeft wel een goede baan, maar ik zie niet staan dat hij lid is geweest en dat hij naar de universiteit gegaan is. Dan kan hij toch niet de ware zijn, toch?’

Julia, 54 jaar woonachtig in Vught, heeft zich ingeschreven bij een matchmakingbureau. Na een uitgebreide intake bij haar thuis, hebben ze haar profiel geschreven en haar ervan verzekerd dat ze haar zullen helpen bij het vinden van die leuke man. Aanvankelijk was ze enthousiast over deze actie maar nu een ontmoeting zich daadwerkelijk lijkt aan te dienen, schieten de vlekken in haar nek.

‘Julia, wie is jouw allerbeste vriendin? De vrouw waarvan je weet dat ze altijd in je leven zal zijn, dat je altijd bij haar terecht kan en zij bij jou, met wie je kan lachen en huilen?’ vraag ik haar.

‘Veronique’ zegt ze stellig.

‘En toen je Veronique ontmoette, voelde jij direct dat zij jouw allerbeste bestie zou worden?’

Ze kijkt me kritisch aan. ‘Nee, ik vond haar gewoon leuk, zoiets groeit in de loop der tijd he. Maar ik vond haar geloof ik wel direct heel leuk. En grappig. Ja, we hadden wel een klik.’

‘Maar je wist nog niet dat dit ware vriendschap zou zijn, toch?’

‘Nou, daar dacht ik helemaal niet over na, we hadden gewoon plezier volgens mij. En de volgende keer weer en nou, zo verder.’

‘Dat ging vanzelf?’

‘Ja, dat ging vanzelf, daar dacht ik niet over na.’

‘Hoe zou het zijn als je met deze attitude die man gaat ontmoeten. Dat je er niet over nadenkt wat hij eventueel voor je kan worden, maar dat je kijkt of je het leuk hebt op dat moment?’

‘Ja maar dat is toch iets heel anders! Met deze man ga ik misschien mijn leven delen en intieme momenten beleven en elkaar hartstochtelijk liefhebben. Hij moet bij mijn familie passen en bij mijn vrienden, ja ik moet wel met hem aan kunnen komen!’

‘En als jouw familie en jouw vrienden zien, dat hij jou heel gelukkig maakt. Denk je dat ze het dan erg vinden als hij geen lid geweest is? Of dat hij niet gestudeerd heeft? Wat denk je dat Veronique echt belangrijk vindt aan een man voor jou?’

Voor Julia, en velen met haar, is het razend spannend om weer te gaan daten. Om zich zekerder te voelen stellen ze een verlanglijstje op waar iemand aan moet voldoen. Echter, zo’n verlanglijst brengt je vaak juist verder weg van de liefde. Je blindstaren op ogenschijnlijk belangrijke kenmerken maakt dat je waarschijnlijk mist waar het echt om gaat: Helemaal jezelf kunnen zijn en juist daarom bij de ander horen.

‘Oke, oke, daar heb je een punt. Maar hoe weet ik dan of hij de ware is?’

‘Dat weet je niet en dat hoef je ook helemaal niet te weten. Zeker niet bij een eerste kennismaking. Toen je Veronique ontmoette wist je ook niet dat zij jouw ‘ware’ vriendin zou worden. Je wist alleen dat je op dat moment plezier met haar had. Wat heb je nodig om tijdens de date in het hier en nu te blijven en jezelf alleen als doel te stellen: plezier maken?’

‘Iets leuk gaan doen.’

‘Waar heb je zin in?’

‘Er is een workshop pasta maken bij mijn favoriete Italiaan. Denk je dat hij dat leuk vindt?’

‘Vind jij het leuk?’

‘Ja, lijkt me lachen, beetje knoeien met deeg en daarna wat drinken en onze eigen pasta eten.’

‘Go for it! Hoe heet hij eigenlijk?’

‘Oh, weet ik eigenlijk niet, even kijken in de mail van het bureau. Dit geloof je niet….        Hij heet Romeo.’ 

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram.
Foto van haar staat in de beeldbank, als je zoekt op ‘liefdesexpert’ vind je ‘m.

Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN