In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Ik ga niet mijn leven voor hem omgooien, hoor!”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar vertelt ze over voor Saar. Deze week de vrouw die ‘vooral haar leven niet om wil gooien’ (maar wordt dat gevraagd?). 

“Ja, maar ik ga dus niet direct mijn hele leven omgooien, dat snap je toch wel? Ik wil hem heus wel zien hoor, maar ik ga er niets voor afzeggen.”

Gina, 48 jaar, projectmanager, woont in Amersfoort en is nu een maand aan het daten met Lex. Lex is 47, gescheiden en vader van een dochter van 17. Met zijn ex-vrouw heeft hij co-ouderschap, maar zijn dochter heeft nogal een drukke agenda en daarom heeft Lex veel tijd.

Gina heeft twee zoons van 14 en 16. De zorg deelt ze met haar ex, maar de jongens zijn vaker bij haar dan bij hem. Daarnaast werkt ze hard, bezoekt ze haar alleenstaande moeder om de week, probeert ze haar vriendinnen regelmatig te zien en sport ze. En uiteraard hoort nog veel meer bij haar to-do-lijstje, maar je snapt het al; Gina is druk. En toch is ze nu ook aan het daten.

Hoe het begon. Een van haar vriendinnen werd vijftig en ze gaf een feest. Tijdens I will survive, hét onafhankelijkheidslied na haar scheiding, stond Lex opeens naast haar te dansen. Met zijn moves maakte hij niet bepaald indruk, maar hij lachte wel leuk en door alle biertjes, vrolijke muziek en gezelligheid was Gina in een goeie bui. Ze lachte hartelijk terug en moest oprecht hard lachen om zijn houterige danspogingen en enthousiasme. Tijdens het LaLaLa-gedeelte van het lied, vroeg hij of ze wat mee ging drinken. Ach, haar bier was op, dus tja, waarom niet.

Nu zijn we vier weken verder en ergert Gina zich aan zijn enthousiasme: “Ik heb het gewoon druk, hij wacht maar.” Ik ken Gina nu vier maanden. Ze was klaar met oppervlakkige dates en ze wilde graag weer een liefde ontmoeten.

“Gina, waarom kwam je eigenlijk bij mij? Weet je nog wat je jouw vraag was?” Ze kijkt naar me, maar ze kijkt dwars door me heen. Ze denkt na. “Nou, ik wil weer een liefde in mijn leven en jij zei dat je me ging helpen met het herkennen van mijn match.”

“Ja, en weet je nog wat jouw vraag was?” Nu kijkt ze me aan en ik zie dat ze geëmotioneerd is. “Hoe krijg ik de liefde terug in mijn leven?” Hardop een wens uitspreken maakt het echt en dat is soms best confronterend. “Je vindt Lex leuk toch?” vraag ik. “Ja, maar ik weet niet hoe ik hem in mijn schema moet inpassen. Ik heb geloof ik helemaal geen tijd voor liefde.”

Ze blijft even stil. Zoals Gina zijn er velen. Veel vrouwen die voor iedereen zorgen, behalve voor zichzelf. En dan komt daar een man die ook iets van ze willen. En ondanks dat hij leuk is en dat ze hem beter wil leren kennen, weet ze niet hoe.

“Heeft Lex je gevraagd jouw hele leven om te gooien?” vraag ik haar. “Nee, hij vroeg me of ik meeging naar het concertgebouw vrijdag, hij heeft kaartjes voor een of ander concert.”

“Wil je gaan?” “Ja, maar ik heb eigenlijk een borrel van werk, ik moet de volgende dag naar mijn moeder. En ik ben moe want het was een drukke week.”

“Maar wil je gaan?” Haar ogen kijken weg en ze is stil, ze denkt na. Die vraag had ze zich nog niet gesteld. Wel of ze kon, maar niet of ze eigenlijk wel wil. “Ja, ik geloof van wel.”

Ze lacht. “Ik bedoel, het is geen Hermans House Band, maar I will Survive.”

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

gifgif
Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN