In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Hij was wel leuk, maar ik voel geen passie. Wat kan ik doen?”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar vertelt ze over voor Saar. Deze week Tineke, eind vijftig en tien jaar single: “Ik wil de kriebels voelen!” 

“Ik voel geen kriebels. Het jeukt nergens! Ik wil die gretigheid voelen en hem willen opvreten, maar dat had ik niet, hoor.”

Ik schiet in de lach en voel direct overal kriebels voor Tineke. Deze gevatte, geestige vrouw kan alles zo heerlijk verwoorden. Tineke is eind vijftig en al tien jaar single. Sinds kort zit ze op een datingapp, en daar rolt nu soms zomaar een date uit. Afgelopen zaterdagmiddag was Boudewijn aan de beurt. Een rondje Vondelpark met een drankje.

“Nou, het was een leuke man, hoor. Mooie ogen ook, goeie kop – ja, een leuke man om te zien. En hij stelde zowaar vragen! Ja, daar kijk je van op, hè. Ik dus ook, maar ze bestaan nog. Hij leek echt wel geïnteresseerd, en dat maakt een gesprek dan wel een stuk leuker. Hij heeft alleen niets met klassieke muziek, dat vindt hij maar stijf.”

Tineke is muziekdocent en heeft aan het conservatorium gestudeerd.

“Ach, ik vind dat niet erg hoor. Het was eigenlijk wel een grappig moment. Bovendien heb ik niets met voetbal, en hij is dus scheidsrechter bij de amateurs op zaterdag. Dus hij heeft toch wel iets met blaasinstrumenten. Als hij dat maar niet op zijn Duits doet!”

Ze giert het uit, en ik ook. Oh, oh, Tineke, deze vrolijke noot ziet overal muziek in.

“Maar Marie-José, ik weet het niet hoor. Wel gelachen natuurlijk, maar dat is nooit het probleem. Ik wil zo graag honger naar hem voelen, ik wil die passie!”

Die komt natuurlijk vaak voorbij. Ik wil die klik voelen, ik wil passie! Maar passie en liefde zijn twee verschillende dingen. Liefde is verbinding en vertrouwen. Passie is verlangen en spanning. Liefde is veilig, passie is onzeker, en deze onzekerheid over de relatie is helaas vaak terecht. Is iemand wel emotioneel beschikbaar, is iemand oprecht geïnteresseerd in jou, en heeft iemand echt het beste met je voor? Te veel onzekerheid, dus ook te veel passie, staat liefde daarom in de weg: er is geen ruimte voor vertrouwen, en dus is er geen verbinding.

Tineke maakt een gaapgebaar, ik moet weer lachen. Deze vrouw is zo’n uniek portret. Haar humor is geweldig, maar het is ook een schild waarachter ze haar ware gevoelens verstopt.

“Tineke, wil je spanning krijgen van een relatie?”

“Natuurlijk niet. Maar ik hou wel van een beetje spanning in mijn leven, Marie-José. Anders wordt het toch een ingekakte, saaie boel, en dan kan ik net zo goed thuis gaan kijken hoe snel mijn geraniums groeien.”

“En als je nou eens iets spannends met Boudewijn gaat doen? En nu bedoel ik niet testen hoe goed jouw Duitse blaaskwaliteiten zijn, dat komt wellicht later, maar echt een spannende activiteit? Als je iets spannends doet, gaat je hart sneller pompen en krijg je adrenaline in je lijf. Je wekt de spanning als het ware op, en dit kan zomaar eens wat doen met jouw gretigheid naar hem. En anders heb je sowieso een leukere middag dan de ontwikkeling van je geraniums te volgen.”

Nu moet ze lachen om mij. Ze leunt naar achteren, en haar benen gaan wat omhoog. De schommelstoel waar ze in zit, schommelt naar achteren.

“Oh, ik wil naar die schommel op dat gebouw!”

Ik moet even denken, maar dan weet ik het: “A’dam Lookout bedoel je?”

“Ja, die!”

“Haha, och arme Boudewijn, ik hoop maar dat hij geen hoogtevrees heeft.”

“Nou, dan kijkt hij maar naar mij! Oh joh, ik voel al kriebels als ik eraan denk.”

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

gifgif
Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN