In de praktijk bij liefdesexpert Marie-José: “Haar verlangen om zich te verbinden is zo groot, dat ze al haar behoeftes overboord gooit”

-

Marie-José is liefdesexpert en datingcoach. In haar praktijk ziet ze verschillende mensen en daar vertelt ze over aan Saar. Deze week Charlotte, die al even date met Rob, maar zichzelf voor hem begint te veranderen. 

“Maar ik begrijp het wel, hij heeft het ook moeilijk”, zei ze.

Charlotte is nu vier maanden aan het daten met Rob, maar hij trekt zich een beetje terug, want hij heeft het moeilijk. Hij ligt in scheiding en heeft vorige week de papieren getekend. Nu heeft hij het moeilijk, want ja, nu is het toch wel echt – die scheiding.

“Ik wil hem ook de ruimte geven en mezelf niet opdringen, want hij heeft het er zo moeilijk mee.”

Vier maanden geleden was het juist Rob die zich opdrong aan Charlotte. De mooiste vrouw die hij ooit had gezien. Ja, hij lag dan wel in scheiding, maar Charlotte was te bijzonder en leuk om zomaar te laten gaan. Ja, hij was er klaar voor, ja, hij wilde haar beter leren kennen.

Charlotte was duidelijk geweest; ze wilde een relatie en geen avontuurtje, en ze had er absoluut geen zin in om de rebound te zijn. Ze hield hem af, maar was ook gecharmeerd door zijn vasthoudendheid.

Een drankje kon geen kwaad, toch?

Vier maanden later was er weinig meer over van de overtuiging van Rob. Maar wat ik veel opvallender vond was dat ook Charlotte 180 graden leek te zijn gedraaid.

“Hoe gaat het nu tussen jullie?”

“Ik weet het eigenlijk niet. Als we samen zijn, is het leuk, en tussendoor is er ook wel contact, maar er wordt geen volgende stap gezet. Ik wil eigenlijk wel weten waar dit naartoe gaat. Ik bedoel, ik wil een relatie en geen vaag gescharrel. Maar ik ben bang hem te benauwen. Hij moet dit gewoon afhandelen, en dan wordt het vast beter.”

Charlotte praat nog wat door over wat hij nodig zou hebben en hoe ze hier het beste op kan inspelen. Ik stop haar.

“Time-out, ik stop je even hier. Waar ben jij in dit verhaal? Wat wil jij van hem?”

“Maar we hebben zulke mooie gesprekken, echt heel bijzonder hoor. Het is zo fijn als een man vragen aan je stelt en naar je luistert. Hij begrijpt me heel goed hoor, en hij is eerlijk. Hij geeft eerlijk aan wat hij nu wel en niet kan.”

“En wat wil jij, Charlotte? Los van wat hij kan of niet kan, wat wil jij?”

“Ik wil een relatie.”

“Weet hij dat?”

“Ja, daar ben ik duidelijk over geweest.”

“Wil hij ook een relatie met jou?”

“Nu is dat moeilijk voor hem, maar hij vindt ook dat we hele mooie gesprekken hebben, en onze intieme momenten zijn heel fijn.”

“Charlotte, is dit wat je wil? Is dit genoeg?”

Haar verlangen om zich met hem te verbinden is zo groot, het verlangen zo sterk, dat ze al haar eigen behoeftes overboord gooit. Hij houdt haar aan het lijntje, en zij heeft daar nog begrip voor ook.

“Nee.”

“Dus dit wat jullie nu hebben, is niet wat je wil. Dit is niet genoeg voor jou.”

“Klopt.”

“Maakt het dan uit waarom hij jou niet genoeg kan geven?”

“Nee, eigenlijk niet”, zegt ze verontwaardigd.

Ze is even stil en denkt na. Op haar voorhoofd verschijnt een frons waar geen botox tegenop kan.

“En was ik niet de mooiste vrouw ooit voor hem? Te leuk en bijzonder om te laten gaan? Nou, jammer joh. Daar ga ik. Ik ben weg.”

En daar is Charlotte weer, 180 graden gedraaid en terug naar waar ze moet zijn.

Meer informatie over Marie-José? Check haar website of volg haar op Instagram

gifgif
Marie-José
Marie-José
Marie-José Bosch-Kuiper (44) is liefdes-expert en datingcoach. ‘Het is mijn missie om singles het geloof in de liefde en vertrouwen in zichzelf als liefdespartner terug te geven. Ze is getrouwd met Willem en heeft drie kinderen.

RECENTE ARTIKELEN