Ik wil dat mijn dochter kostgeld betaalt, en nu is ze woedend…

-

Lieke’s dochter woont nog thuis. Ze heeft een prima baan, maar betaalt nergens aan mee. Dus stelde Lieke voor dat ze kostgeld ging betalen. En nu is haar dochter woedend. Heeft ze gelijk, of niet?

“Eva is inmiddels 22, en woont nog bij ons. Ze zegt zelf dat uit huis gaan te duur is, maar volgens mij vindt ze het ook wel best dat haar wasjes voor haar gedraaid worden, en er elke avond gekookt wordt.

Ze heeft een baan voor vier dagen, en aan de niet aflatende stroom H&M- en Zalandodozen te zien genoeg te besteden. Er wordt sushi besteld met vriendinnen, weekendjes weg geboekt met haar vriendje en ze droomt nu al van een tropische vakantie wanneer het weer mag. Maar vraag ik haar een keer een boodschapje mee te nemen, stuurt ze steevast een Tikkie: ‘Mam, kan je even 4,17 overmaken? Ik heb wc-papier gehaald’

Ik heb er een beetje genoeg van. Mijn man en ik werken ook gewoon, en het klinkt misschien lullig, maar dat Eva nog steeds thuis woont, is best een kostenpost. Daarom heb ik haar vorige week voorgesteld dat ze maandelijks wat gaat bijdragen: € 200,00 voor kost en inwoning. Alles zit daarin: eten, onderdak, wasserijservice, g/w/l, internet… Heel schappelijk, vond ik. Nou, wóedend werd ze. Briesend en stampend ging ze naar haar kamer. Dan ging ze wel een kamer zoeken, gilde ze nog vanaf de overloop.

Lieke vindt dat wij van haar willen profiteren. Maar zij profiteert nu toch van ons? Wat zou jij doen?”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN