Ik vind eigenlijk dat mijn zus minder moet erven dan ik. Wat moet ik doen?

Nieuw op Saar: Wat moet ik doen? Hierin leggen Saar-vrouwen jullie een vraagstuk voor. De leukste antwoorden bundelen we in een artikel. Deze week Lenneke (49), die schrok toen ze erachter kwam hoe haar ouders de erfenis hadden verdeeld.

‘Mijn oudste zus heeft het financieel niet zo breed. Mijn ouders hebben haar altijd geholpen met geld. Ik kon altijd voor mezelf zorgen dus ik vond het prima dat ze haar wel hebben hielpen en mij niet. Zo hebben ze een tijdje haar huur betaald, toen het echt even niet meer ging. En ze hebben haar ook geholpen met het financieren van haar koophuisje.

Nu zijn mijn ouders oud en hebben ze me verteld hoe ze de erfenis hebben geregeld. We krijgen ieder de helft. Er is best wat geld: een paar ton overwaarde op hun huis. Mijn zus heeft zeker al voor een ton aan hulp van ze gehad. Ik vind eigenlijk dat ze dat van haar erfenis af moeten trekken. Sinds ik daarover na ben gaan denken vind ik het steeds oneerlijker worden dat ze evenveel erft als ik. Ze heeft al een deel gehad. Aan de andere kant vind ik dat mijn ouders mogen doen wat ze willen. Ik heb het ze voorgelegd, maar ze lijken het een beetje te zijn vergeten, ze vegen die schenkingen een beetje onder tapijt en doen alsof het om kleine bedragen ging, maar ik weet precies hoeveel het was.

Moet ik stennis gaan schoppen of het accepteren?’

Pssstt… Wist je dat we ook een tijdschrift hebben? Neem een abonnement of koop een los nummer om te kijken wat je ervan vindt.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).