‘Ik moet echt minder gaan drinken, maar nu nog niet’

-

Sandra (56) dronk hooguit tien keer per jaar een glas wijn, maar toen ontmoette ze Rob. Een leuke man met een rijk gevulde wijnkelder. Tja, en wat doe je dan? Inderdaad. 

LEES OOK:  Ik zou niet weten waarom ik met zo’n hangkop zou moeten rondlopen 

‘Voor ik Rob leerde kennen, dronk ik amper. Mijn ex had niks met alcohol en ik nam alleen een glaasje wijn als ik  uitging met vriendinnen. Hooguit tien keer per jaar. Maar mijn ex en ik gingen uit elkaar en daar was Rob. Rob met zijn wijnkelder.

Een liefhebber, noemt hij zichzelf. Dat is hij ook, maar vul zo’n testje in op internet, en er komt geheid uit dat hij een zware drinker is. En ik inmiddels ook. Veertien glazen per week is geloof ik de norm. Nou, daar zitten we ruim overheen. Die ene alcoholvrije dag slaan we al een tijdje over. Ik ben tien kilo aangekomen sinds ik Rob ken en ik eet echt niet meer dan vroeger.

In het begin nam ik water of een half glas wijn terwijl Rob drie, vier, vijf glazen achterover sloeg. Heel langzaam werd dat halve glas een heel glas en daarna twee, drie. Ik ging wijn waarderen, ook omdat Rob er zo gepassioneerd over kon vertellen. Na een tijdje betrapte ik mezelf erop dat ik om elf uur ’s ochtends al dacht: ik zou er nu best eentje lusten. Op vrije dagen beginnen we vaak al bij de lunch. Ik zou echt minder moeten drinken, maar ja, het is zo lekker.

Ik word er ook zo heerlijk ontspannen van. De een heeft yoga, ik heb wijn. Stukken minder gezond, maar het werkt wel. Ik heb veel aan mijn hoofd. Op mijn werk is net de zoveelste reorganisatie begonnen, mijn zoon is voor de vierde keer gestopt met een studie, mijn moeder begint te dementeren – het is gewoon veel tegelijk. En Rob zit in een soort midlifecrisis wat zijn humeur niet ten goede komt. De sfeer thuis is soms explosief en dan helpt een glas wijn. Als ik beneveld ben, kan ik het beter aan. En ik slaap sneller in, ook fijn.

Nou ja, ik moet er niet te moeilijk over doen. Straks, als het allemaal weer wat rustiger is, kan ik altijd nog minderen. Je moet niet teveel tegelijk willen.”

LEES OOK: Noëlla doet niet meer aan keeping up appearances

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN