Ik kan niet meer, maar moet nog tien jaar werken

-

Ooit kon ze zich niet voorstellen dat ze ooit met pensioen zou willen. Tegenwoordig hoopt Iris (58) elke maand dat ze de loterij wint. Dan neemt ze gek van vreugde ontslag en gaat ze alleen nog maar doen wat ze leuk vindt. “En denk maar niet dat ik de enige ben die daarvan droomt.”

“In september zonden ze dat spotje van de Staatsloterij weer elke dag uit op tv: zo’n lekker jong ding, type perfecte schoonzoon, die ’s avonds in een kantoor fluitend dikke stapels dossiers staat te kopiëren, omdat hij weet dat dat binnenkort niet meer hoeft omdat hij een lot heeft gekocht waarmee hij straks dertig jaar lang tienduizend euro per maand gaat winnen. Onweerstaanbaar filmpje – en niet eens vanwege het lekkere ding. Ik ben direct naar de sigarenboer gehold en heb daar voor driehonderd euro loten gekocht. Ik koop anders nooit loten, maar nu wel. Want dat filmpje, dat is precies mijn droom. Ik dacht nooit dat ik dit zou zeggen, maar het is gewoon waar: ik heb er schoon genoeg van, van werken.”

Lees het hele verhaal in Saar magazine. Wil jij het winternummer als eerste op de mat 19 november? Klik dan hier

 

 

 

Lot Klaver
Lot Klaver
Lot Klaver is 54 en woont in een dorp in Gelderland. Geen kinderen, wel een hond, veel vriendinnen en een paar schandalige eigenschappen (computerspelletjes, heel hard lachen, liever lui dan moe) waar ze zich totaal niet voor schaamt.

RECENTE ARTIKELEN