Ik hoop dat Emile Ratelband zijn rechtzaak wint

-

Emile Ratelband (69) eist dat zijn leeftijd officieel met twintig jaar wordt verlaagd. Noor hoopt dat de rechter hem gelijk geeft, want dan kan zij eindelijk met pensioen.

Ik wil niet twintig jaar jonger worden, maar vijftien jaar ouder. Dan kan ik in een klap met pensioen. Lijkt me fantastisch. Ik hoef niet meteen achter de geraniums, maar het lijkt me heerlijk bevrijd te zijn van dagelijkse stress. Dat ik niks meer moet, vijf dagen per week van negen tot vijf. Dat mijn AOW elke maand gezellig binnenrolt terwijl ik met een glaasje wijn op de bank een stukje tik voor Saar. Klinkt heerlijk relaxt.

Ik ben niet de enige die er zo over denkt. Mijn dochter van 25 wil 42 jaar ouder worden, dan kunnen we gezellig samen met pensioen. Gaan we elke dag theedrinken, shoppen en de middelvinger opsteken naar mensen die meedoen aan de ratrace. Wordt ze meteen de oudste vrouw die op natuurlijke wijze zwanger raakt. Want voor kinderen heeft ze dan tijd genoeg. En wil ze eens een dagje weg, dan kan dat kind naar mij. Ik word er nou al blij van.

Mijn jongste zoon wil het liefst weer tien zijn: zes weken zomervakantie en de hele dag voetballen terwijl mama zijn was doet en voor hem kookt. Zijn broer wil 153 zijn: dan wordt hij de oudste mens op aarde en komt hij beslist in het Guiness Book of Records.

Voorlopig wachten we de rechtszaak van Emile af. Als de rechter hem gelijk geeft en hij zijn geboortedatum mag veranderen, zal dat uitbundig gevierd worden in huize Noor. Ik zie ons al in polonaise door het huis lopen. De sherry, geraniums en het overwinteringspakket heb ik al ingeslagen: ik ben er helemaal klaar voor een pensionado te worden. Emile 49, ik 67. Lijkt me een topdeal.

Lees ook: 35 opmerkingen die je leeftijd verraden

gifgif
Noor Zuidema
Noor Zuidema
Noor Zuidema (52) woont samen met Pieter, heeft drie volwassen kinderen, een fulltime baan en een teckel die de macht heeft overgenomen in huis.

RECENTE ARTIKELEN