Leonie (57): ‘Ja, alles hangt, maar kom op, ik ben toch geen twintig meer’

-

Gewoon tevreden met je lijf, dat kan prima als je 57 bent, zo bewijst Leonie. “Ik pieker er niet over om mijn lichaam te renoveren”. 

“Botox, fillers, facelifts, nieuwe buik en borsten: om me heen zie ik de gekste dingen gebeuren. Het lijkt wel alsof elke rimpel moet worden weggepoetst. Mensen zouden eens aan je kunnen zien dat je vijftigplus bent, dat zou toch een ramp zijn. Nou, ik doe daar niet aan mee. Heb nog nooit een botoxspuit van dichtbij gezien, zal nog geen euro uitgeven aan een filler. Mijn enige uitspatting is mijn antirimpelcrème van dertig euro, maar daar doe ik heel lang mee. En ik krijg er geen rode uitslag van.

Mijn rimpels, mijn buik, mijn billen, alles hangt. Maar kom op, ik ben toch geen twintig meer. Gelukkig niet, ik vond dat helemaal geen leuke tijd. Ik ben liever vijftigplus. Ik weet wie ik ben, wat ik wil, ik hoef niet meer zo nodig. Ik ben gelukkig met mezelf, mijn man en ik hebben onze ruzies uitgevochten en weten wat we aan elkaar hebben, de kinderen zijn groot, die taak is volbracht. Als ik in mijn hoofd geen twintig meer hoef te zijn, waarom zou ik dat in mijn lijf dan wel willen?

LEES OOK: ‘Ik geef meer uit aan fillers en botox dan aan eten’

Maar zo kijken vriendinnen er niet tegenaan. Of mijn zus. Die heeft ongeveer alles wat ging hangen opgetrokken. Ze begrijpt niet dat ik dat niet doe. ‘Dan zie je er niet meer zo moe uit’, zegt ze dan lekker subtiel. Ik pieker er niet over, laten snijden of prikken in mijn gezonde lijf. Met mijn uiterlijk is niks mis.”

NIEUW: SAAR CURSUSSEN Hey! Wist je dat we nu ook cursussen hebben? Niet van die niemendalletjes gemaakt door jonge meiden, maar stevige en slimme online trainingen gemaakt door en voor 50+ vrouwen. Kijk hier voor ons nieuwe cursusaanbod.

NU MET 15% INTRODUCTIEKORTING (gebruik bij het afrekenen de code: introductiekorting)

RECENTE ARTIKELEN