Iedereen blijft Diana maar vragen: moet jij geen man? #IkBenSaar

-

Leuke Saar-vrouw: Diana Jurgens (54) is single, moeder van twee zonen (20 en 19) en woont in Amsterdam. Ze werkt  in een kledingwinkel en runt met een vriendin het bedrijf DeTuinvrouwen.nl.

Hoeveel uur werk je?
“Zes dagen per week. Het scheelt dat het werk is wat ik leuk vind. Na mijn scheiding kwam ik op een bovenhuis terecht, daardoor miste ik mijn tuin. Ik wilde niet zitten sippen. In plaats daarvan startte ik met een goede vriendin het bedrijf tuinvrouwen.nl. Wij komen langs met een bakfiets en we onderhouden kleine tuintjes en dakterrassen.”

Wat staat er op je bucketlist?
“Mijn broer is op jonge leeftijd gestorven en daarvan heb ik geleerd: je geluk is nú. Als je zo graag de Kilimanjaro wilt beklimmen, doe dat dan niet morgen maar vandaag nog. Ik was 49 toen ik met een eigen bedrijf begon. ‘Je bent al 49’, zei iedereen. Net alsof je dan al met een been in het graf staat! Je kunt elke dag met iets nieuws beginnen. Ik zou zelfs nog 25 jaar met iemand getrouwd kunnen zijn, als dat is wat ik wil.”

Diana van top tot teen

Wat is leuk aan je leeftijd?
“Ik hoef niet zo nodig meer overal achteraan te rennen. Mijn huishouden loopt nooit weg. Als ik moe ben dan ga ik slapen. De vuile vaat zie ik de volgende morgen wel.”

Wat is niet leuk aan je leeftijd?
“Mij zal je nooit horen zeuren over pijntjes, knieblessures of hoofdpijn. Als dat het geval is, neem ik gewoon een pil.”

Wat doe je het liefst naast je werk?
“Afspreken met vrienden of familie of een avondje samen met mijn kinderen. Fijne gesprekken vind ik tien keer belangrijker dan een auto voor de deur.”

Verlang je naar een man in je leven?
“Zo’n beetje wekelijks krijg ik de vraag: moet jij geen man? Grappig dat iedereen denkt dat in een relatie het geluk lijkt te zitten. Soms zie ik mensen waarvan ik denk: wat zit jij in een treurige relatie. Maar wie ben ik om daar een oordeel over te vellen? Ik zou wel weer een maatje willen hebben, een man om mee op vakantie te gaan en te sparren. Ik kom weleens een onwijs leuke man tegen, maar ja, helaas blijkt hij dan altijd getrouwd.”

Waaraan geef je het meeste geld uit?
“Het lekkerste eten en het beste vlees.”

Is kleding belangrijk voor je?
“Je moet jezelf leuk blijven presenteren. Heb je een mooie boezem of mooie benen, accentueer dat. En trek op deze leeftijd geen wikkeljurk meer aan, tenzij je het figuur van Doutzen Kroes heb. Vrouwen die nog bloesjes hebben uit de tijd dat ze studeerden: niet te geloven.”

 

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN