‘Hors-Saison’: een kus aan de kust wordt een existentiële romcom

-

Filmrecensent Kathleen Warners gaat wekelijks naar premières van de nieuwste films. Voor SAAR deelt ze sterren uit. Weet jij ook meteen of het de moeite waard is om een avondje bios te plannen. Deze week tipt ze een mooie, weemoedige Franse film.

Midden in de zomer verschijnt de Franse dramady film Hors-Saison, een herfstige film over een gevierd filmacteur Matthieu, die vier weken voor de première van zijn hoofdrol in een toneelstuk naar Bretagne vlucht, omdat hij het spelen van een theaterrol niet aandurft.

© Cinéart

Je ziet een lange autorit langs de prachtige kust en de aankomst van de gevierde acteur in een mooi wellness-resort. Wat volgt, is pure verveling in grote luxe, totdat hij een briefje ontvangt van Alice.

© Cinéart

Alice (een schitterende rol van Alba Rorhwacher) was ooit zijn grote liefde en woont nu met haar echtgenoot en dochter in het plaatsje waar Matthieu in zijn hotel verblijft. Ze spreken af en in het restaurant voel je al meteen, dat het destijds een heftige liefde moet zijn geweest. De magie tussen de twee is direct voelbaar, maar tegelijkertijd is de afstand is ook heel groot, want er is veel gebeurd en ook veel niet gezegd tussen de voormalige verliefden.

© Cinéart

Maar wie wil zich niet laten onderdompelen in een long lost love affair? Zo’n liefde, die zich nooit heeft kunnen ontplooien, omdat de gelegenheid en tijd er niet voor was? Bovendien heeft hij haar gedumpt, maar hij heeft nooit geweten hoeveel verdriet zij daar van heeft ondervonden – er speelt ook nog verlangen naar closure op de achtergrond.

Hors-Saison is een heerlijke film, die helaas traag op gang komt, maar vanaf het moment dat de onweerstaanbare Alice verschijnt spat de liefde van het scherm en verlies je jezelf in een oprechte, maar onweerstaanbare onmogelijke grote liefde.

★★★ Hors-Saison draait vanaf 11 juli in bioscopen en filmhuizen

Nooit meer iets missen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en je krijgt wekelijks een verzameling van de beste stukken, updates over de podcast en de beste aanbiedingen van Saar in je mailbox!

Kathleen Warners
Kathleen Warners
Kathleen Warners gaat wekelijks naar de leukste filmpremières en schrijft daarover voor SAAR. Ze heeft 40 jaar in de media gewerkt, waarvan de laatste 20 jaar als Hoofd Amusement bij BNNVara. Niet alles is altijd koek en ei in haar leven, maar over het algemeen lukken haar pannenkoeken wonder en wel en de mooiste én liefste is haar grappige zoon Peter Pannekoek.

RECENTE ARTIKELEN