Hoeveel calorieën verbrand je met een elektrische fiets?

-

Met een elektrische fiets ontvang je een duwtje in de rug. Je hoeft niet meer bang te zijn dat je bezweet op je bestemming komt. Heb je jouw ‘normale’ fiets ingeruild voor een fiets met trapondersteuning of overweeg je dit te gaan doen? Maak je geen zorgen over je conditie! Uit een EU-studie is gebleken dat fietsen met een e-bike even gezond is als fietsen zonder trapondersteuning.

Lees in dit artikel hoeveel calorieën je verbrand met een elektrische fiets.

Wanneer val je af?

Afvallen houd je langer vol met een eet- en beweegplan. Sta stil bij wat je eet op een dag. Het belangrijkste is om kleine stappen te zetten. Probeer bijvoorbeeld op een dag minder te snoepen, kies voor volkorenproducten en beloon jezelf als het lukt je te houden aan de afspraken. Een halve kilo per week is prima.

Naast het letten op je voeding, geldt ook het advies om voldoende te bewegen. Hierbij is het minimaal aan te raden om in elk geval 60 minuten matig intensief te sporten. Met matig intensief is het de bedoeling dat je hartslag en ademhaling iets omhoog gaan. Hoe hoger je hartslag en ademhaling, hoe meer energie je gebruikt.

Welke tips om meer te bewegen zijn makkelijk toe te passen?

Je kunt ervoor kiezen om naar de sportschool bij jou in de buurt te gaan. Toch is dit altijd nodig. Overal waar je hart sneller van gaat kloppen is goed om af te vallen. Probeer bewegen een onderdeel te maken van je dagelijkse routine. Op deze manier houd je het beter vol. Het aanschaffen van een elektrische fiets kan je helpen bewegen leuker te maken.

Onze tips om meer te bewegen op een rij:

  • Laat je auto staan en pak vaker de (elektrische) fiets naar je werk of om boodschappen te doen
  • Ga in de pauze wandelen met collega’s
  • Spring na het avondeten op de fiets of loop een mooie route
  • Probeer na elk uur dat je zit even te bewegen
  • Kies voor de trap in plaats van de lift

Welke factoren bepalen je vetverbranding op de e-bike?

Als je een fietstocht maakt op je e-bike verbrand je dus vet. Hoeveel vet je verbrand hangt af van een heleboel factoren. Zo is bijvoorbeeld je gewicht bepalend. Hoe zwaarder je bent, hoe meer calorieën je relatief zult verbranden. Om zoveel mogelijk af te vallen tijdens het fietsen zul je dus harder moten werken. Zet je ondersteuningsstand een stukje lager en laat je hartslag en ademhaling stijgen.

Hoeveel calorieën verbrand je met een elektrische fiets?

Het antwoord op deze vraag geven is lastig, aangezien het van veel factoren afhankelijk is. Weeg je bijvoorbeeld 60 kilo en fiets je met maximale trapondersteuning? Dan zul je niet zoveel calorieën verbranden. Als je 80 kilo weegt en je moet een heuvel op, dan zal je hartslag en ademhaling omhoog gaan. Kortom, je verbrand dus meer vet. Over het algemeen kun je zeggen dat je tussen de 200 en 300 calorieën per uur verbrand bij een flinke tocht op je elektrische fiets.

Zelf het gemak van de e-bike ervaren?

Ben je op zoek naar een (nieuwe) elektrische fiets om je mee te verplaatsen naar je werk of om boodschappen te doen? Dan zijn de elektrische transportfietsen dé  oplossing. Kenmerkend voor deze categorie elektrische fietsen is de handige voordrager om bijvoorbeeld een fietskrat, mand of tas aan te bevestigen.

HeavyDutyNL C7 HMB 2023

De meest populaire elektrische transportfiets is de Gazelle HeavyDutyNL C7 HMB 2023. Deze e-bike beschikt over een middenmotor van het merk Bosch Active. De standaard capaciteit van de accu bedraagt 300 Wh. Hierbij hoort een gemiddelde actieradius van 40 tot 90 kilometer? Wil je liever langere afstanden afleggen? Dan is het mogelijk de accu te upgraden.

Om te bepalen of een elektrische fiets bij je past, kun je het beste een afspraak maken voor een proefrit. De fietsspecialisten van Fietsvoordeelshop.nl staan voor je klaar!

 

 

 

 

RECENTE ARTIKELEN