Hoe onze Esther een eigenwijze vrouw aan het wandelen kreeg

-

Voedingsdeskundige Esther van ProudToday helpt graag een mythe over afvallen uit de lucht.

Ben jij nog steeds in de veronderstelling dat je het met alleen maar minder eten redt om af te vallen en that’s it? Ik ga je nu een verhaal vertellen dat ik altijd aan nieuwe cliënten vertel, die van mening zijn geen tijd te hebben om iets aan beweging te doen.

Ik heb ooit een cliënte gehad die echt veel te zwaar was voor haar gezondheid. Ze was nooit getrouwd geweest, ze had geen kids en een verantwoordelijke baan bij een groot bedrijf. Ze was altijd met haar werk bezig, altijd laat thuis en ze had de pesthekel aan koken. Het was een eigenwijze vrouw. Leuk, maar eigenwijs. Ze was zeker niet van plan alles wat ik zei voor zoete koek aan te nemen.

Bij mijn advies om een paar keer per week te gaan lopen gingen letterlijk de hakken in het zand. ‘Ja, toedeledokie’, dáár begon ze niet aan. Zeker een beetje doelloos rondlopen, ze had wel wat beters te doen! Ook wilde ze graag in het weekend gewoon met haar vriendinnen meedoen, als ze een dagje weg gingen. Prima, dat kan ook gewoon! Maar wel alleen als je je eetpratroon aanpast en gaat bewegen.

Op een gegeven moment ging ze toch overstag. Ik weet niet meer precies wat de aanleiding was, maar vanaf dat moment ging het snel. Ze kreeg er zelfs zóveel lol in, dat ik haar in het weekend vaak langs mijn huis zag lopen. Als ze me zag, dan zwaaiden we en moesten we lachen.

Dat ze afviel van het wandelen was voor haar natuurlijk ook een belangrijk voordeel. Maar daarnaast gaf het haar ook haar rustmoment, het was echt een moment voor haarzelf. Ze had Airpods gekocht en luisterde tijdens het lopen naar haar favoriete muziek of een podcast. Aan het eind van haar programma was ze bijna de helft in haar gewicht afgevallen (zij heeft langer bij mij gelopen dan het standaard 12 weken programma, dat snap je).

Ik zag haar weken daana nog vaak voorbijlopen, nog even slank en blij.

‘Ho wacht! Ben je daar nog!? Ben jij nou net al naar buiten gegaan om te gaan wandelen?! Yess! lekker bezig!’

Moet je nagaan hoe belangrijk het wandelen voor haar proces was, dit had ze echt niet bereikt door alleen minder te eten.

Wil jij afvallen, aankomen of je energielevel verbeteren op een gezonde manier? Speciaal voor Saar lezeressen heeft Esther van Proud Today een mooie aanbieding.  Als Saar lezeres krijg je 20 euro korting op het programma. Je betaalt dan 359 euro i.p.v. 379 euro. Meld je aan via:  Afvallen met een Proud Today afslank- en vitaliteits coach voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN