Hoe kun je je goed opmaken? Handige make-up tips!

-

Of je het nu dagelijks draagt of alleen bij bepaalde aangelegenheden: make-up kan je look helemaal maken. Zeker als je weet hoe je dit het best kunt aanbrengen. Voor elk persoon is dit weer wat anders, maar er zijn zeker handige tips die iederéén kan gebruiken. Lees gauw verder!

Begin bij de basis

We beginnen bij de basis. Zorg dat je gezicht goed schoon is: reinig je gezicht vooraf. Zo blijft de make-up beter zitten. Vervolgens leg je de basis met foundation. Welke foundation je kiest? Dit is afhankelijk van je huidtype: bedenk of je een lichte of een donkere kleur nodig hebt. Verder kun je je keuze baseren op je voorkeur, wat betreft een vloeibare variant of juist een stick. Je kunt ook concealer gebruiken, bijvoorbeeld om je wallen minder opvallend te maken. We hebben vaak de neiging om een dikke laag foundation op te smeren. Pas hier echter mee op: in de meeste gevallen is een dun laagje al voldoende. Zeker als je een natural make-up look wilt creëren.

Opmaken van de ogen

Vaak kiezen we ervoor om onze ogen op te maken. Het maakt de ogen sprekender en opvallender. Begin met het opbrengen van een primer bij je oog: hiermee blijft de rest van de make-up goed en langdurig zitten. Vervolgens breng je bijvoorbeeld oogpotlood, eyeliner en oogschaduw aan. Je kunt deze verschillende onderdelen combineren als je echt wilt uitpakken, of voor enkel een lijntje oogpotlood of eyeliner gaan. Kies verder een goede mascara, zodat je wimpers groter lijken. Zwart is de standaard keuze. Maar je kunt ook eens aan bruine mascara denken: dit staat meer natural.

Wenkbrauwen meer uitstraling geven

Sla het opmaken van je wenkbrauwen niet over! Zeker als je voor een opvallende oog look kiest, is het logisch om dit te combineren met het opmaken van je wenkbrauwen. Je kunt ze bijvoorbeeld aanzetten met een wenkbrauwpotlood, zodat je wenkbrauwen voller lijken. Kies een kleur die het best past bij de kleur van jouw haar.

Lippen opmaken

Wil je ook je lippen opmaken? Hier heb je veel keuze. Lipgloss of lipstick: ga na wat jij het liefst draagt. En denk uiteraard tevens na over de kleur. Van lichtroze tot donkerpaars, en alles daartussenin: jij kiest. Je kunt dit bijvoorbeeld afwisselen tussen de seizoenen. Wil je de contouren van je lippen benadrukken? Gebruik dan ook een lippotlood.

Make-up: oefening baart kunst

Hoewel het met de bovenstaande tips allemaal heel eenvoudig klinkt om make-up aan te brengen, is het in de praktijk zo dat je er best wat tijd aan kwijt bent. Wellicht lukt het niet allemaal direct goed. Oefening baart kunst! Blijf het dus gewoon proberen – en je zult merken dat je het opmaken steeds beter onder de knie krijgt.

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN