Het Nederlandse fietsenmerk Stella naar een gezonde toekomst

-

Stella is een bekend Nederlands fietsenmerk wat valt onder het bedrijf Stella Fietsen B.V., opgericht in 2011. Het hoofdkantoor van Stella Fietsen B.V. bevindt zich in Nunspeet, provincie Gelderland. Het merk richt zich uitsluitend op de productie van elektrische fietsen.

Na alle berichtgeving van diverse nieuwsplatformen, kwam nu vanuit Nunspeet het bericht dat herstructurering ervoor moet zorgen dat deze producent van e-bikes gezonder en klantvriendelijker maakt. In deze blog lees je meer over deze herstructurering.

Herstructurering noodzakelijk voor behoud merk

Het beter inrichten van de verschillende bedrijfsprocessen moeten ervoor zorgen dat het Nederlandse fietsenmerk Stella weer gezond wordt. Vanmorgen werd bekend dat er een aantal medewerkers zullen worden omslagen om efficiënte bedrijfsprocessen na te kunnen streven.

De directie van Stella B.V. heeft vanmorgen laten weten dat de schulden bij de bank verder is afgelost en er ook vertrouwen is vanuit de aandeelhouders. Dit is terug te zien in het investeringsbedrag van 8 miljoen euro.

Oorzaken voor zwaar weer Stella B.V.

Op dit moment zijn er meerdere fabrikanten van fietsen die beschikken over een te hoge voorraad. Dit is ontstaan toen er onrust was binnen de leverketen. Ook is het consumentenvertrouwen afgenomen, waardoor er minder elektrische fietsen zijn verkocht.

Internationale groei belemmerd door corona

Sinds de oprichting van Stella in 2011 nam de verkoop van elektrische fietsen in Nederland snel toe. Vervolgens ging het merk ook internationaal elektrische fietsen verkopen. Dit liep zo goed dat er grote investeringen zijn gedaan zoals het aantrekken van nieuw personeel om deze snelle groei aan te kunnen.

Sinds januari 2020 kwam zowel de nationale als internationale markt plat te liggen, door de corona pandemie. De snelle groei van het merk daalde, waardoor maatregelen nemen noodzakelijk geworden is. Door de herstructurering wordt verwacht dat onder andere de klanttevredenheid omhoog zal gaan.

Elektrische fietsenmerk Stella

Ondanks dat het fietsenmerk wat problemen lijkt te hebben door veranderingen van buitenaf, betekent dit niet dat het elektrische fietsenmerk slecht is. Integendeel. De nieuwe Stella Morena Easy is uitgeroepen tot E-bike van het jaar 2023.

Sparta winnaar E-bike van het Jaar 2022

De Stella Morena Easy is de winnaar van de E-bike van het jaar 2023. In 2022 was het de Sparta d-Rule Energy die werd uitgeroepen tot E-bike van het jaar. Met deze verkiezing wil organisator de RAI-Vereniging fabrikanten van fietsen nóg meer stimuleren om mooiere fietsen te fabriceren.

De Sparta d-Rule Energy is een juiste keuze als je op zoek bent naar een stoere, robuuste elektrische fiets. Je kunt deze e-bike van Sparta aanschaffen voor 3.419 euro, in de kleuren geel mat of olijfgrijs. De belangrijkste specificaties staan in de tabel hieronder aangegeven:

Capaciteit van de accu 400 Wh
Actieradius 40 tot 90 kilometer
Aantal versnellingen 5
Locatie motor Middenmotor
Merk motor Bosch Performance
Upgrade accu mogelijk Ja
Type remmen Hydraulische schijfremmen
Aantal standen trapondersteuning 3

 

Lees hier meer over de plus- en minpunten van de Sparta d-Rule Energy.

Wil je deze winnaar van de E-bike van het jaar verkiezing zelf uitproberen? Maak geheel vrijblijvend en volledig kosteloos een afspraak voor een proefrit. Of kom langs bij één van de fysieke winkels van Fietsvoordeelshop.nl, bij jou in de buurt.

RECENTE ARTIKELEN