‘Het moet echt anders’, vond tv-maker Rachel en ging op retraite

-

Als televisiemaker Rachel Franse door het harde werken vastloopt in haar sociale leven, neemt ze een menopausaal besluit: ze gaat op retraite in Fuerteventura. Terwijl ze helemaal niets met yoga heeft, laat staan met meditatie. Goed idee? “Al na een paar minuten lig ik in de zaal als een kind te janken.”

‘Een week op retraite.’ De aanbiedingen voor detox-, rejuvenate-, sexual grounding-, reiki-, back to your nature-, meditatie- en yogaretraites vliegen me al jaren om de oren. Van twee dagen in een klooster in de Drentse bossen tot acht dagen all-in in een boomhut met uitzicht op de Stille Zuidzee.

Nooit keek ik ernaar om, het leek me onzinnige geldverspilling, verwend gedrag van verveelde mensen. Tot ik me steeds ongelukkiger begin te voelen over mijn privéleven. Op de een of andere manier lukt het me steeds minder goed om mijn tijd te verdelen.

Steeds vaker zeg ik privé-afspraken af omdat ik tot laat nog aan het werk ben of omdat ik te moe ben om nog een fatsoenlijke zin uit mijn mond te krijgen na een hele dag overleg.

Ik zie mijn kinderen, die alle drie het huis uit zijn, te weinig; ik maak te weinig tijd voor vriendinnen, ga nooit meer naar een museum of een theater, en sporten, wat ik een jaar geleden nog om de dag deed, schiet er ook steeds vaker bij in. En dat stoort me.

Vriendinnen zie ik leuke foto’s posten, van exposities, van avondjes uit tot laat in de kroeg, van doordeweekse boswandelingen – ik doe iets niet goed en ik wil graag weten wat.

Op mijn 54ste verjaardag beloof ik mezelf beterschap. Ik wil een leuker leven. Per 1 januari neem ik een werkpauze en ik trap af met een echte reset, een retraite. Op een troosteloze zondagmiddag in december boek ik een Rejuvenate Yoga & Pilates week op De Canarische Eilanden.’

Verder lezen?

cover ellen collage
(c) Saar Magazine

Hoe het afliep met Rachel (iets met veel snikken, emotionele grote schoonmaak en een heel verrassende twist) lees je in de nieuwe Saar. Nooit meer iets missen? Neem een abonnement!

Redactie
Redactie
De redactie van Saar bestaat uit een heel professioneel en toch gezellige groep van vrouwen rond de 50 & 60, plus een paar superleuke meiden van rond de 30 die wel alles weten van de nieuwste trends, techniek & social (en trouwens zo langzamerhand ook (bijna) alles van 50+ zijn).

RECENTE ARTIKELEN